Eilen tiistaina päättyneessä toisen asteen yhteishaussa Jämsän lukioon jätettiin 100 ensisijaista hakemusta. Hakijamäärä on ennakoitua suurempi, sillä edellisenä syksynä lukiossa aloitti opintonsa 84 opiskelijaa. Suurin osa hakijoista on luonnollisesti kaupungin omilta yläkouluilta eli Paunusta, Kankarisvedeltä ja Kuorevedeltä, mutta yksittäisiä hakijoita on myös muualta. Pääsääntöisesti muista kunnista haetaan urheiluvalmennuksen vuoksi. Lukiolaisilla on mahdollisuus hakea Jämsän ammattiopiston järjestämään urheiluvalmennukseen. Lajivalikoima on monipuolinen, esimerkiksi viime syksynä uutena lajina alkoi suunnistus.

Jämsän Kristillisen Kansanopiston ja Jokilaakson musiikkiopiston kanssa yhteistyössä suunniteltu klassisen musiikin linja sen sijaan kiinnosti vain toissijaisia hakijoita, joten linjaa ei aloiteta ensi syksynä. Kyseisten oppilaitosten kanssa tehdään kuitenkin tiivistä yhteistyötä.

Jämsän lukiossa on tällä hetkellä 270 varsinaista lukio-opiskelijaa ja aineopiskelijana 24 ammattiopiston opiskelijaa suorittamassa yhdistelmätutkintoa. Lukio toimii uusituissa ja osittain uusissa tiloissa entisellä Jokivarren koululla.

Lisätietoja:
Juha Damskägg
lukiokoulutuksen rehtori
p. 040 836 1604

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn