Kirjasto

tyttöPääkirjasto talviaikaan syyskuun alussa 

Pääkirjasto siirtyy talviaukioloaikaan syyskuun alussa. Katso kaikki aukioloajat.

Avoimien ovien päivän palaute

Uimahallin ja lehtisalin avoimien ovien päivänä keräsimme palautetta, joka on koottu PDF-tiedostoon.

Kirjamessumatka lokakuussa

kirjapikkulogoKirjasto järjestää jo viidettä kertaa matkan Helsingin kirjamessuille. Ajankohta on lauantai 25.10. Ilmoittautuminen matkalle alkaa maanantaina 25.8. ja päättyy viimeistään lauantaina 4.10. Hinta 40 euroa kattaa lipun, matkan ja messulehden. Lue lisää tapahtumista.

Vapaaehtoistyö alkaa Kuorevedellä ja Länkipohjassa

Kuoreveden ja Länkipohjan kirjastoissa alkavat elokuun alussa vapaaehtoisten valvomat itsepalveluajat. Kuorevedellä toiminnan vetäjänä on Partiolippukunta Kuoreveden Kotkat ja Länkipohjassa Längelmäki-seura.

summerreading

Vapaaehtoistyön avulla asiakkaat voivat lainata aineistoa automaatilla ja käyttää kirjaston verkkopalveluita vaikkapa varausten tekemiseen. Kirjaston tiloihin voi tulla myös opiskelemaan tai viettämään vapaa-aikaa lueskellen. Asiakas ei voi noutaa varauksiaan, maksaa maksujaan eikä saada opastusta tai tietopalvelua. Palautukset kirjautuvat tietojärjestelmään vasta kirjaston henkilökunnan ollessa paikalla. Vapaaehtoiset ovat siis tehtävässään valvojan roolissa, eivät kirjastoammatillisissa tehtävissä.

Vapaaehtoiset ovat paikalla 4.8. alkaen seuraavasti:

  • Kuoreveden kirjasto: ma 17-20, la 12-15
  • Länkipohjan kirjasto: ti 10-13, to 16-19

Lisäksi kirjastovirkailija on paikalla Kuorevedellä kolmena ja Länkipohjassa kahtena päivänä viikossa. Katso kaikki aukioloajat.

Lisätiedot:
kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen, puh. 040 832 1123
Vapaaehtoiset, Kuorevesi: Mikko Pietilä, puh. 040 773 0119
Vapaaehtoiset, Länkipohja: Eija Helpiölä, puh. 040 753 6501

E-palveluja

facebook pieniKirjaston tarjoamat e-palvelut löytyvät yhdeltä sivulta. Tarjolla on mm. e-kirjoja, sanomalehtipalvelu ePress, sanoma- ja aikakauslehtipalvelu PressDisplay ja musiikinkuuntelupalvelu Naxos music library. Naxosta lukuun ottamatta palveluja ei voi käyttää kotikoneelta. Tutustu e-palveluihin.

Tapahtumat

irinan levyTutustu kirjaston tapahtumiin: satutuokiot, messut, luennot, näyttelyt..

Lainavinkit

Kirjaston väki antaa ilmaisia lainavinkkejä.
Uusin vinkki on suomalaista musiikkia ranskalaisilla vivahteilla. Irina Björklundin La vie est une fete esittelee 12 tuttua laulua uudessa valossa.

Tutustu myös muihin lainavinkkeihin.

Keski-kirjastot vaakalogo rgb 35mm

 

 Osoitteessa www.keskikirjastot.fi voit

  • hakea aineistoa
  • uusia omia lainoja
  • tehdä varauksen lainassa olevaan aineistoon
  • tehdä ilmaisen hyllyvarauksen Jämsän kirjastoissa paikalla olevaan aineistoon (noudat varauksen valitsemastasi Jämsän kirjastoista)
  • tehdä seutuvarauksen Keski-kirjastoissa paikalla olevaan aineistoon (joka kuljetetaan noudettavaksi valitsemasta Jämsän kirjastosta)