Kirjasto

adressiKirjastoadressi pääkirjastossa

Pääkirjastossa on allekirjoitettavissa adressi, jonka vaatimuksena on pääkirjaston säilyminen Seppolan taajamassa.

Adressitekstissä on taustoitettu vaihtoehdot kirjaston tilaratkaisuiksi: peruskorjaus, kirjaston sijoittuminen keskustaan tai Jämsänkosken virastotalolle.

Kirjastoa työryhmässä edustavat kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen ja henkilöstön edustajana kirjastonhoitaja Johanna Elo.

Työryhmällä on aikaa maaliskuun 2015 loppuun asti.

Jouluyllätys-keräys

keraysPääkirjastossa on ajalla 1.12.-12.12. jouluyllätys-keräys. Ota korista lappu, jossa on lapsen sukupuoli ja ikä. Hanki joululahja, paketoi se ja palauta lapun kera pääkirjastoon. Näin tuotat joulumieltä vähävaraisiin perheisiin.

Keräyksen järjestävät yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliitto ja kirjasto.

Poikkeuksia aukioloissa

Kaikki Keski-kirjastot ovat kiinni perjantaista 5.12. maanantaihin 8.12. Kirjastoverkkoon liittyy kaksi uutta kuntaa ja sen vuoksi järjestelmää ei voi käyttää.

colorful-pile-of-books1

Sulkuaikana

  • verkkokirjasto ei ole käytössä
  • aineistoa ei voi varata eikä uusia
  • eräpäiviä ei ole
  • lainoja voi palauttaa palautusluukusta, ne rekisteröityvät palautetuiksi tiistaina 9.12.
  • kirjastoauto ei kierrä

Peikkojen aarteet Länkipohjassa

Sari Kanala ja Leena Pyysalo vievät peikkomaailmaan perjantaina 12.12. klo 10 Länkipohjan koululla.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lue lapselle iltasatu.

SatuhaasteFINALkuvaJämsän kaupunki haastaa lasten vanhempia lukemaan iltasatuja. Nykypäivän kiireinen elämä tarvitsee muistutuksen rauhallisen, kiireettömän iltahetken merkityksestä. Kirjojen lukeminen ja katseleminen tarvitsee puolestapuhujia, ettei koko elämä suju tablettien, telkkarin, läppäreiden ja kännykkäpelien kanssa.

Sadun lukeminen lapselle rauhoittaa nukkumaanmenohetken. Sadun lukija on kokonaan läsnä ja lapsen lähellä. Lukuhetki on lukijan ja kuuntelijan yhteinen hetki, jolloin on mahdollisuus myös keskustella lapsen iloista ja murheista. Kirjojen lukeminen tukee lapsen kielellistä kehitystä. Lapsen sanavarasto kasvaa ihan huomaamatta, koska saduissa käytetään myös sellaisia sanoja ja ilmauksia, joita ei normaaliarjessa tule esille.

Jämsän kaupunki palkitsee kirjahaasteeseen osallistuneita perheitä arpomalla osallistuneiden kesken pieniä palkintoja. Ilmoita yhteystietosi täyttämällä lomake.

Paperisia osallistumislomakkeita löytyy kirjastoista ja neuvoloista. Haastekampanja kestää vuoden 2014 loppuun asti.

E-palveluja

facebook pieniKirjaston tarjoamat e-palvelut löytyvät yhdeltä sivulta. Tarjolla on mm. e-kirjoja, sanomalehtipalvelu ePress, sanoma- ja aikakauslehtipalvelu PressDisplay ja musiikinkuuntelupalvelu Naxos music library. Naxosta lukuun ottamatta palveluja ei voi käyttää kotikoneelta. Tutustu e-palveluihin.

tuulisen saaren kirjakauppias

Tapahtumat

Tutustu kirjaston tapahtumiin: satutuokiot, messut, luennot, näyttelyt..

Lainavinkit

Kirjaston väki antaa ilmaisia lainavinkkejä.


Uusin vinkki on romaani kirjojen ystäville. Tuulisen saaren kirjakauppias on lämminhenkinen tarina kirjakauppiaasta, rakkaudesta ja niiden yhdistelmästä. Tutustu myös muihin lainavinkkeihin.

Keski-kirjastot vaakalogo rgb 35mm

 
Osoitteessa www.keskikirjastot.fi voit

  • hakea aineistoa
  • uusia omia lainoja
  • tehdä varauksen lainassa olevaan aineistoon
  • tehdä ilmaisen hyllyvarauksen Jämsän kirjastoissa paikalla olevaan aineistoon (noudat varauksen valitsemastasi Jämsän kirjastoista)
  • tehdä seutuvarauksen Keski-kirjastoissa paikalla olevaan aineistoon (joka kuljetetaan noudettavaksi valitsemasta Jämsän kirjastosta)