koululainen

Oikopolkuja

Jämsässä sivistystoimen palvelutuotantoa ohjaa elämänkaari-näkökulma. Kasvatus ja opetus ulottuu lasten varhaiskasvatuksesta vanhusväestöön saakka. Elämänlaatupalvelut (opistot, kirjasto, kulttuuri, liikunta ja nuoriso) tekevät tiivistä yhteistyötä kasvatus- ja opetuspalvelujen kanssa.

Seutukunnallamme on erinomaiset mahdollisuudet koulutukseen onpa opiskelu sitten tavoitteellista tai harrastuksiin liittyvää.

Jämsän kaupungissa on tällä hetkellä perusopetuksen alakouluja kuusi ja yläkouluja kaksi. Lisäksi on yksi yhtenäiskoulu. Toisen asteen koulutusta järjestetään kaupungin lukiossa. Ammatillisen koulutuksen alueella toimii Jämsän ammattiopisto, joka on vuoden 2009 alusta osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää. Runsas koulutusvalikoima tarjoaa mahdollisuuden tutkintojen suorittamiseen sekä monipuoliseen aikuiskoulutukseen.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun aluekehittämispalvelut tarjoavat monipuolista ja laaja-alaista korkeakouluosaamista Jämsän seudun elinkeinoelämän ja julkisten organisaatioiden kehittämisen tueksi. Seudulla toimiva korkeakouluasiamies on linkkisi yliopistoihin ja
ammattikorkeakouluihin.

Jämsän työväenopisto opettaa kymmenillä kursseillaan jokaiselle jotakin uutta ja innostavaa - elämän eri alueille ja tilanteisiin. Musisoinnin salaisuuksiin antaa erinomaista ohjausta Jämsänjokilaakson musiikkiopisto, jossa tuetaan voimakkaasti tavoitteellista musiikin harrastamista.

Jämsän Kristillinen Kansanopisto on sisäoppilaitos, jossa saa sekä yleissivistävää että ammatillista koulutusta.

Sivuiltamme saat lisätietoa alueen kasvatukseen, koulutukseen ja opetukseen liittyvistä asioista.

Ajankohtaista

» Lisää tiedotteita


Yhteystiedot:

Sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen, puh. 0400 542 062
Opetusjohtaja Sami Lahti, puh. 040 751 4731
Varhaiskasvatusjohtaja Merja Huolman-Rihkajärvi, puh. 040 507 9571
osoite: Kelhänkatu 3, 42100 Jämsä

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn