Jämsä Keski kirjastot alhaaltapois
facebook
 
 
2 kesä kirjasto2 
 
lehtisali pakattukuva
 
 kirjasto8fb
 
 colorful pile of books1
 
 
 

Jämsän pääkirjasto toimii tällä hetkellä väistötiloissa Jämsänkoskella, osoitteessa Kenraalintie 12. Pääkirjaston lisäksi on kaksi lähikirjastoa, Kuoreveden ja Länkipohjan kirjastot sekä kirjastoauto.
Jämsän keskustassa on lisäksi lehtien lukusali Matkahuollon tiloissa, osoitteessa Välikatu 9. Kirjastot ja aukioloajat.

Kirjastot kiinni

Tiistaina 7.2.kirjastot kiinni koulutuspäivän vuoksi.
Kirjastoauto ei kierrä. Matkahuollon lehtisali avoinna 8.30-19.00. Länkipohjan kirjastossa itsepalveluaika 10-13.

E-palvelut

Zinion tilaus päättynyt vuoden alusta. Uutena e-aineistona aloitti Rockway -internetmusiikkikoulu. Lue lisää.

Kirjastoauton reittiin muutoksia 1.12. alkaen

Kirjastoauton reittiaikataulua voidaan joustavasti korjata asutuksen ja palvelutarpeiden muutosten myötä. Joulukuun alusta tehdään joitakin tarkennuksia aikatauluun. Kansanopiston pysäkki siirtyy parittoman viikon maanantailta parillisen viikon tiistaille (10.15 -10.45) ja Pihlaiston pysäkki jää vähäisen käytön vuoksi pois. Myös kyseisten päivien sekä parittomien tiistaipäivien pysäkkien kellonajoissa on muutoksia.

Tarkat tiedot muutoksista saa kirjastoista, Matkahuollon lehtisalista, kirjastoautosta ja katsomalla täältä.

Elokuville lisää laina-aikaa

1.12. alkaen DVD- ja Blu-ray levyjen laina-aika muuttuu ja on 14 vrk. Kirjastoautosta lainatuissa se on edelleen 28 vrk.

Keski-kirjastojen varausmaksut poistuivat 2.1.2017 alkaen

Maksuttomuus koskee sekä kunnan sisällä tehtyjä varauksia että muista Keski-kirjastoista tehtyjä seutuvarauksia. Maksuttomuudella pyritään takaamaan kuntalaisille tasapuolinen aineiston saatavuus.

Sen sijaan noutamattomasta varauksesta peritään kahden euron maksu. Asiakkaalle lähetettävässä noutoilmoituksessa on varauksen viimeinen noutopäivä. Jos asiakas ei nouda tai peru varausta ilmoitettuun noutopäivään mennessä, kirjautuu asiakkaan tietoihin kahden euron maksu.

Muut Jämsän kirjaston maksut, kuten aineiston myöhästymismaksut, säilyvät ennallaan.

Muutos perustuu uuteen kirjastolakiin, jonka lähtökohtana on ajatus kirjaston kokoelmista ja neuvontapalveluista yhteiskunnallisena sivistyspääomana, jonka käyttöä tulee lisätä ja rohkaista. Kirjaston käyttö tulee olemaan asiakkaalle täysin maksutonta, jos lainat palautetaan tai uusitaan ajallaan, ja varaukset noudetaan viimeiseen noutopäivään mennessä.

Satutuokiot

Pääkirjasto ke 15.2. klo 9.30

Haemme nettiopastajia

Haemme vapaaehtoisia senioreita nettiopastajiksi. Nettiopastaja toimii ikääntyneiden ihmisten vapaaehtoisena vertaisohjaajana internetin ja tietotekniikan käytössä. Lisätietoja: Merja Mäkinen,kirjastopalvelupäällikkö, merja.makinen(at)jamsa.fi, 0408321123.

 

Tutustu kirjaston tapahtumiin: satutuokiot, messut, luennot, näyttelyt... 

 

Keski-kirjastot vaakalogo rgb 35mm

 

 Osoitteessa www.keskikirjastot.fi voit

  • hakea aineistoa
  • uusia omia lainoja
  • tehdä varauksen lainassa olevaan aineistoon
  • tehdä ilmaisen hyllyvarauksen Jämsän kirjastoissa paikalla olevaan aineistoon (noudat varauksen valitsemastasi Jämsän kirjastoista)
  • tehdä seutuvarauksen Keski-kirjastoissa paikalla olevaan aineistoon (joka kuljetetaan noudettavaksi valitsemastasi Jämsän kirjastosta)
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn