Kirjasto

Kuva_Töyhtöhyyppä

Tervetuloa Jämsän kirjaston lastenosastolle!
 

Tarjoamme mm. satutuokioita, kirjavinkkausta, ohjattuja tutustumiskäyntejä ja tiedonhaun opetusta.
Tervetuloa!

Kuva_pääsiäinen

 

 

Satutuokiot

Satutuokioita on vähintään kerran kuukaudessa jokaisessa toimipisteessä. Tuokio kestää n. 30 min ja on tarkoitettu lähinnä alle kouluikäisille lapsille.
Myös ryhmät ovat tervetulleita! Ryhmien olisi hyvä ilmoittaa osallistumisestaan etukäteen.

 

Päiväkodeille

Päiväkotiryhmät ovat tervetulleita tutustumaan kirjastoon ja satutunneille sekä kaikkiin lasten tapahtumiin. Toimitamme ryhmille myös toiveiden mukaisia, tiettyyn teemaan liittyviä kirjapaketteja.

Eskareille on oma kirjastoseikkailu! Siinä tutustutaan sadun ja leikin kautta kirjastoon ja sen palveluihin, opetellaan automaatin käyttöä ja piipahdetaan kirjasairaalassa. Seikkailun lopuksi lapset saavat oman kirjastokortin.

 

Kirjasvinkkaus

Kirjavinkkaus tarkoittaa kirjoista puhumista! Vinkkauksen päämäärä on saada kuulija lukemaan esitelty teos. 
Tarjoamme kirjavinkkausta kaikille Jämsän perusopetuksen kolmos- ja seiskaluokkalaisille.
Kirjavinkkaamme mahdollisuuksien mukaan myös muita ryhmiä sekä toimitamme kouluille toiveiden mukaisia, esim. oppiaineen teemaan liittyviä lukupaketteja.

Tarjoamme kouluille myös tutustumiskäyntejä ja tiedonhaun opastusta. Kirjastokäyntien avulla oppilaita innostetaan tarinoiden, tiedon ja oppimisen pariin.

 

Lukidiplomi

Jämsän kirjastossa on käytössä Keski-kirjastojen yhteiset lukudiplomit, joista löytyy monenlaista luettavaa eskareista yläkouluikäisiin. Diplomikirjoja voi tarvittaessa tilata myös muista Keski-kirjastoista. Varaaminen on ilmaista.

Alakoulun lukudiplomi on suunnattu peruskoulun 1.-6. luokan oppilaille. Lukudiplomin tavoitteena on herättää ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta. Pääset tutustumaan kirjallisuuden eri lajeihin: olipa kerran - satua, hiipivää jännitystä, karmivaa kauhua, hulvatonta huumoria, villiä fantasiaa ja iki-ihania klassikoita. Lukeminen on elämys!

Lue lisää! https://www.keskikirjastot.fi/web/arena/lukudiplomi

 

Kirjavinkit

 

Lasten kirjavinkkejä: https://www.keskikirjastot.fi/web/arena/lasten-kirjavinkit

Lasten ja nuorten kirjavinkkejä, kirjatrailereita ja paljon muuta: http://www.kirjasampo.fi/fi/sivupiiri

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn