Etätyöntekijöiden lähityöpiste – Kirsi ja Saara Ruokavirastolta

Tiistaina Tehtaalla oli Ruokavirastopäivä. Kaksi jämsäläistä, Kirsi Vehkakoski ja Saara Linna, tekivät työpäiväänsä Tehtaalta käsin. Iltapäivällä porukkaa täydensi vielä Taina Kingelin Jyväskylästä ja he kaikki työskentelevät Ruokavirastolla. Tehtaalta kolmikko suuntasi pienimuotoiseen pikkujoulun viettoon.

Mennään ajassa hieman taaksepäin eli tämän vuoden kesäkuuhun. Kirsi ja Saara vaihtoivat molemmat työpaikkaa ja aloittivat työnsä Ruokavirastolla. Elokuussa he sitten tapasivat ensimmäisen kerran Tehtaalla työn merkeissä. Kirsi toimii Ruokavirastolla kehittämisasiantuntijana. Tällä hetkellä hänen työhönsä kuuluvat koirarekisterin ja hevoskeskustietokannan perustamiseen liittyen alkuvaiheen määrittelyä ja esiselvitysten toteuttamista. Kirsin varsinainen työnteon paikka on Viikissä. Saaran vastuualueeseen kuuluu ruokavirasto.fi-sivuston kehittämisen koordinointi. Saaran työpiste sijaitsee Jyväskylässä.

Molemmat ovat pystyneet tekemään työtä hienosti etänä Jämsästä käsin. Ruokavirastolla on käytössä monipaikkainen joustotyö, jossa työntekijä voi joustavasti valita työntekemisen paikan ja myös suunnitella työntekemistäkin klo 6-22 väliselle ajalle. Ainoastaan muutamia kertoja he ovat käyneet ”työpaikalla” ja muuten asiat ovat hoituneet sähköisillä välineillä. Kummankin kotoa löytyy etätyöhön soveltuva työpiste, mutta molempia on ajoittain näkynyt täällä Tehtaalla.

– Varsinkin, jos keskellä työpäivää on joku meno tähän keskustaan on kätevää tehdä työpäivää tästä tehtaalta käsin, toteaa Saara Linna.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta