Kaisu Kantola – Jämsästä maailmalle ja takaisin

Kaisu Kantola on jämsäläinen paluumuuttaja, jonka työarkeen kuuluvat HR-asiat Veikkauksella ja vapaa-aika kuluu uusperheen arjen pyörittämisessä ja rakkaan heppaharrastuksen parissa. Opiskeluiden alussa Kaisulle oli ainoastaan selvää, mitä hän ei halua.

Jämsästä pois, jotain opiskelemaan, mutta ei ainakaan psykologiaa, koska isä oli psykologi.

Noin alkoi Kantolan Kaisun matka lukion jälkeen vuonna 1995. Seuraavat vuodet olivatkin sitten oman jutun hakemista. Vuosi viestinnän opintoja Helsingissä, mutta se ei tuntunut aivan omalta jutulta. Seuraavat kaksi vuotta kuluivat Lontoossa, josta vuonna 1998 paluu jälleen Suomeen kansainvälisen markkinoinnin pariin. Markkinoinnin opinnot valikoitui sen takia, että niitä varten ei tarvinnut matkustaa Lontoosta pääsykokeisiin, mutta markkinointikaan ei sytyttänyt suurta paloa ja innostusta. Vuonna 1999 Kaisu pakkasit tavarat ja muutti Vaasaan opiskelemaan Englantia. Filosofian maisteriksi hän valmistui 2004.

Jämsä Tehdas Tehtaan päiväkahvit 15.9.2022

Opinnot eivät suoraan liittyneet HR-asioihin tai rekrytointeihin, mutta HR-asioiden ympärille Kaisun työura on pikku hiljaa alkanut rakentumaan. Tekemisen kautta hänestä on kasvanut HR-asioiden ammattilainen, jonka viimeisimpiä työnantajia ovat olleet Outokumpu, Konecranes ja OP Ryhmä. Jokaisessa näistä hän on työskennellyt useita vuosia. Kesäkuussa suorahakukonsultti soitti, tarjosi työpaikkaa Veikkaukselta ja elokuun alusta alkaen Kaisu on ollut Veikkaus Oy:n palveluksessa. Nykyinen titteli on Senior HR Business Partner, Head of OD & Strategic Workforce Planning.

Kaisun nykyinen työnantaja on huomattavasti edellisiä pienempi, jos mittarina käytetään henkilöstömäärää. Veikkauksen toimintaympäristö ja rahapelialan mahdollinen vapautuminen Suomessa sekä sen edellyttämät muutokset organisaatiossa tuntuivat kiinnostavilta haasteilta. Näissä tarvitaan muutosjohtajuutta, organisaatiosuunnittelua ja työvoimasuunnittelua.

Muutoksessa mukana olo ja siihen vaikuttaminen tekee tästä työstä mielenkiintoista.

Vuodenvaihteessa Kaisu muutti takaisin Jämsään. Töitä on helppo tehdä Jämsästä etänä ja tarvittaessa täältä pääsee myös vaivattomasti Veikkauksen pääkonttorille Helsinkiin. Kotiin valmistui remontin myötä työhuone, jossa on mahdollista työskennellä rauhassa. Välillä on kuitenkin mukava lähteä kotoa töihin ja tulla tänne Jämsä Tehtaalle.

Artikkelin on tuottanut Jämsä Tehdas -etätyötila hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta