Kari Äikäs – jämsäläinen Java-osaaja

Kari Äikäs on pitkän linjan ohjelmoija. Hänen kiinnostuksensa tietokoneisiin ja ohjelmointiin syntyi jo nuorena. Ensin elektroniikka-alaa, mutta pikkuhiljaa opintojen pääaineeksi vaihtui sulautetut järjestelmät ohjelmistopainotuksella. Tällä hetkellä suosikki ohjelmointikieli on Java.

Reilu viikko sitten tehtaanjohtaja koki aamuisen yllätyksen, kun Tehtaalle sisään astui Äikkään Kari. Tuona aamuna Kari oli päättänyt lähteä kokeilemaan, millainen on hyvä työpäiväkokemus Jämsä Tehtaalla.

Kari Äikäs on todellakin jämsäläinen. Omien sanojensa mukaan ainoastaan opinnot Tampereen TTY:llä vievät hänet muutamaksi vuodeksi Tampereelle, mutta heti valmistumisen jälkeen hän muutti takaisin Jämsään.

Kari on pitkän linjan ohjelmoija. Hänen kiinnostuksensa tietokoneisiin ja ohjelmointiin syntyi jo nuorena, kun Commodore 64:lla pääsi tekemään ensimmäisiä koodinpätkiä. Tampereella Kari aloitti opiskelemaan elektroniikka-alaa, mutta pikkuhiljaa pääaineeksi vaihtui sulautetut järjestelmät ohjelmistopainotuksella. Tällä hetkellä suosikki ohjelmointikieli on Java.

Työ ollut aina Jämsän ulkopuolella

Karin varsinaiset työpaikat ovat aina olleet Jämsän ulkopuolella.

– Kymmenen vuotta tuli pendelöityä Tampereella ja nyt viimeiset seitsemän vuotta työpaikka on ollut Jyväskylässä. Tästä Jämsästä on ollut hyvä kulkea molempiin suuntiin.

Tällä hetkellä Kari työskentelee senior consultant tittelillä Siili Solutionsilla. Työnantaja on edelleen Jyväskylässä, mutta työtä on mahdollista tehdä lähes sataprosenttisesti etänä.

Isältä pojalle ja pojalta isälle

Kiinnostus ohjelmointiin on siirtynyt isältä pojalle. Karin yläasteikäinen poika, Roni Äikäs, tekee jo myös ohjelmointiprojekteja. Ronin tulevan kesän kesätyökin löytyy ohjelmoinnin parista. Tehtaan käyttäjänä Roni on isäänsä kokeneempi. Voidaankin sanoa, että toisen näyttämä esimerkki on toiminut tässä perheessä molempiin suuntiin.

Vapaa-aikana ammuntaa ja suunnistusta

Työn tekemisen lisäksi Kari on innokas ammunnan harrastaja sekä ilma- että ruutiaseilla. Kesäaikaan häneen voi törmätä myös suunnistusmetsässä Jämsän Retki-Veikkojen järjestämillä kuntorasteilla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta