Kiinnostavaa tilastonikkarointia

Kuinka paljon Jämsä Tehtaalla on käyttäjiä, keitä he oikeastaan ovat, ja miten he ovat päätyneet ahertamaan juuri Tehtaalle? Tähän ja moneen muuhun asiaan löytyy vastaus tilastoihin sukeltamalla.

Tilastot voivat parhaimmillaan kertoa paljon kiinnostavia seikkoja, ja tämähän tulee mainiosti ilmi kun tutkailee Jämsä Tehtaan erinäisiä lukemia. Kaksivuotissyntymäpäiviä vietettiin maaliskuun viimeisenä päivänä, ja juhlahumun keskellä tehtaanjohtaja esitteli tuoreimmat tilastot, joissa vertaillaan vuosia 2021 ja 2022. Mutta jos et tuolloin päässyt näitä dioja näkemään, ei huolta, sillä tässä ne tulevat! Jutun lopussa on kaikki tilastodiat linkkinä.

Käyttölukemia

Nopealla katsauksella käy jo selväksi, että käyttäjämäärät ovat olleet mukavassa kasvussa. Myös käyttötuntien määrä on lisääntynyt roimasti. Tällä hetkellä eletään huhtikuuta 2023, ja rekisteröityneitä Tehtaan käyttäjiä on jo yli 300.

Suurin osa käyttäjistä on etätyöntekijöitä, seuraavaksi isoimman ryhmän muodostavat yrittäjät, ja kolmantena tulevat opiskelijat.

Tehdasta lomailun ohessa

Mistä Tehtaan käyttäjät saapuvat, kuinka moni kurvaa paikalle lähes kulman takaa kotiseudultamme, ja kuinka monen asuinpaikka on jossain ihan muualla? Ja jos se kotipaikka on jossain ihan muualla, missä se on, ja mikä on tuonut Jämsään ja Tehtaan ovien sisäpuolelle?

Suurin osa tulijoista on Jämsän seudulta, ja kakkossijaa pitää pääkaupunkiseutu. Suurin syy tulla Jämsään on lomailu, tai lomailun ja työnteon yhdistäminen, myös se että omat tai puolison vanhemmat asuvat Jämsässä on iso tekijä siihen, miksi tie tuo tänne. Himoksen vaikutus on tuntuva, moni kertoo olevansa perheen, suvun, kaveriporukan tms. kanssa mökkeilemässä Himoksella, mutta töitä ei täysin ole voinut jättää kotiin. Siispä on kätevää ottaa suunnaksi Jämsä Tehdas.

Tehokas puskaradio

Kuten hyvin tiedetään, tieto leviää tehokkaasti ihmiseltä ihmiselle arkisen rupattelun lomassa. Puskaradion voima on suuri, sen kertoo myös nämä tilastot. Suurin osa on saanut tiedon Jämsä Tehtaasta tuttavan kautta. Myös työkaverit ovat vinkanneet paikasta eteenpäin. Tietenkin myös sosiaalinen media tavoittaa ihmisiä, tällä hetkellä eri kanavista Instagram vaikuttaisi tehokkaimmalta.

Sosiaalisessa mediassa onkin käynyt mukava kuhina, ja toivomme että kuhina sen kun kasvaa! Joten olemme kiitollisia kaikista tägäyksistä, kommenteista, jaoista ja tykkäyksistä. Meidät löytää Facebookista, Instagramista, LinkedInistä, Twitteristä sekä TikTokista. (Tosin TikTok on ainakin toistaiseksi vielä vähäisellä käytöllä, saa nähdä vilkastuuko se tässä kevään aikana!)

Artikkelin on tuottanut Ketterien kokeilujen yhteisöalusta -hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta