Kuulumisia Tehtaalta!

Useita tapahtumia, vierailijoita ja ennen kaikkea kohtaamisia, innostumista, ideointia ja tietenkin työn tekemistä ja oppimista – tätä kaikkea on Jämsä Tehtaan vuosi 2023. Odotamme ensi vuotta innolla, sillä luvassa on vaikka mitä kiinnostavaa!

Tontut ovat liikkeellä ja kurkkivat ikkunoista, ja pitävät kirjaa siitä kuinka kilttejä sitä oikein on oltu. Täällä Tehtaalla on tietenkin oltu kiltisti koko vuosi, ja voi miten hieno vuosi tämä onkaan ollut! Vuoden alussa Johanna aloitti yhteisöviestijän pestinsä yhteisömanageri-Petterin työparina, ja yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Yhteisö kasvaa ja voi hyvin; syksyllä ylittyi 500 rekisteröityneen käyttäjän raja, mistä olemme iloinneet suuresti. Tehtaan perusarki – toimivat, ergonomiset ja monipuoliset työnteon puitteet sekä yhteisöllinen, positiivinen tunnelma – ovat rullanneet kaikin puolin mainiosti. #hyvätyöpäiväkokemus on toimintamme ytimessä myös jatkossa.

Tehtaan tontut Petteri ja Johanna lomailevat 22.–26.12. ja 1.1., jolloin Tehdas on käytössä ainoastaan ovikoodilla. Eikä tietenkään saa unohtaa pikkujouluja! Tehtaan pikkujouluja vietetään perjantaina 15.12., ja luvassa onkin spesiaalipäivä. Tehtaan vakiokäyttäjä, valokuvaaja Antti Saarimaa ottaa kameran mukaan töihin, ja on lupautunut ottamaan Tehtaan käyttäjistä valokuvia iltapäivän aikana. Joten jos on tarvetta päivittää vaikkapa profiilikuva, nyt siihen on oiva tilaisuus, ja on täällä suunnitteilla monenlaisia kaverikuvia myös.

Illan kemut starttaavat klo 18; alkuillasta on yhteisöllistä taidepuuhailua, jonka jälkeen ääneen pääsee Niku Hietanen kitaransa kera. Sen jälkeen jatketaan karaoken parissa aina keskiyöhön saakka. Pääasia on tietenkin rento yhdessäolo ja hyvä tunnelma. Joten ehdottomasti kannattaa ilmoittautua mukaan linkistä:  Tehtaan pikkujoulut 15.12.2023

Kyläilyjä ja tapahtumasarjoja

Vieraitakin Tehtaalla on käynyt paljon, muun muassa etätyötilojen väkeä eri puolilta Suomea, sekä oppilaitoksien edustajia ja opiskelijaryhmiä. Myös Jämsän kaupunginvaltuuston kaikki ryhmät kutsuttiin kylään syksyllä, ja ilahduttavan moni tarttuikin kutsuun.

Lisäksi on startannut uusia tapahtumasarjoja, kuten Tehtaan aamulenkki, Tehtaan Iltapäivä, Kasvun kahvit ja Polku yrittäjyyteen. Näiden rinnalla olemme joka viikko aina torstaisin kokoontuneet Tehtaan Päiväkahville, josta on muodostunut tärkeä hetki. Joskus esittelyssä on joku Tehtaan käyttäjistä, joskus keskustelemme yleisistä aiheista, ja pohdimme monenlaisia teemoja, kuten vaikkapa päätöksentekoa, datan keräämistä, taiteen määrittelyä, työelämän erilaisia rooleja tai jouluperinteitä. Inspiroivia ja innostavia hetkiä on koettu Päiväkahvin parissa useita! Uskomme, että niitä on tulossa lisää: Tehtaan Päiväkahvit nautitaan arkitorstaisin klo 12–12.45.

Tehtaan aamulenkki on myös vakiinnuttanut paikkansa parillisen viikon torstaina klo 7.30 alkaen (paitsi ei viikolla 52). Lenkki on juoksunomaista, rentoa etenemistä Jämsän keskusta-alueella.

Olet lämpimästi tervetullut; tekemään töitä, tutustumaan ja osallistumaan tapahtumiin!

Vilkas alkuvuosi edessä

Alkuvuosi vaikuttaa tapahtumien osalta vilkkaalta, ja kannattaakin jo napata päivämääriä talteen. Tammikuussa jatkuvat kerran kuukaudessa järjestettävät Kasvun kahvit sekä Polku yrittäjyyteen -tapahtumasarjat, sekä uutena juttuna Yrittäjien vertaisryhmä. Kasvun kahvit pureutuu yritysten kehittämiseen ja sparraamiseen, kutsuu innostumaan, oppimaan yhdessä, verkostoitumaan ja jakamaan ajatuksia. Vuoden 2024 teemoina ovat mm. asiakasarvo ja tuotteistaminen, toimeenpano ja johtaminen, myynti ja markkinointi. Tämän lisäksi kuullaan muutamia henkilö- ja yritystarinoita. Vuoden ensimmäiset Kasvun kahvit 23.1.2024.

Polku yrittäjyyteen on yhteistyössä Jämsän kaupungin yrityspalveluiden kanssa toteutettu tapahtumasarja. Ideana on auttaa ja kannustaa, tarjota infoa ja käytännön vinkkejä starttiyrittäjille, tai heille ketkä ovat ideoimassa mahdollista liiketoimintaa. Vuoden 2024 Polku alkaa keskiviikkona 31.1.

Myös Yrittäjien vertaisryhmä liikkuu nimensä mukaisesti yrittäjyyden parissa, tarjolla on keskustelua, fiilisten jakamista ja yhdessä oppimista. Yrittäjä saattaa kokea työnsä ja olonsa joskus hyvin yksinäiseksi, ja juuri tähän tarpeeseen Tehtaan vertaisryhmä pyrkii vastaamaan. Ensimmäinen tapaaminen on maanantaina 15.1.2024.

Ensi vuoden iso juttu on Jämsä symposium, kaksipäiväinen tapahtuma Jokivarren puukoululla 26.–27.6.2024. Symposium kerää yhteen jämsäläisiä, tai Jämsään linkittyviä osaajia; luvassa on eri alojen ammattilaisia, mielenkiintoisia keskusteluja ja puheenvuoroja. Otamme mielihyvin vinkkejä ja ideoita vastaan, ajatuksena on rakentaa yhdessä huipputapahtumaa Jämsään.

Kannattaa ottaa seurantaan Tehtaan nettisivu ja somekanavat, niin pysyy parhaiten kärryillä meidän toiminnastamme. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, eivätkä vaadi ilmoittautumisia tai rekisteröitymistä Tehtaan käyttäjäksi. Voit tulla myös vain käväisemään, jos et ehdi olla koko aikaa paikan päällä. Olet lämpimästi tervetullut; tekemään töitä, tutustumaan ja osallistumaan tapahtumiin!
Kiitos tästä vuodesta, ja oikein ihanaa joulunaikaa ja iloa uudelle vuodelle!

Terveisin Tehtaan tontut Petteri ja Johanna

Joulutontut Petteri Koskinen ja Johanna Suominen

Artikkelin on tuottanut Ketterien kokeilujen yhteisöalusta -hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta