Miro Isotalo – Teen voimalla tetissä

Jämsän nuorisovaltuuston viestintä- ja yhteistyökoordinaattori Miro Isotalo oli tämän viikon TET-harjoittelussa eli työelämään tutustumassa Jämsä Tehtaalla. Viikkoon sisältyi varsin monialaista oppimista, kun heti aamuisin ovella vastassa oli Tehtaan väen taukoamaton puheensorina. Miro pääsi myös esittäytymään Tehtaan Päiväkahveilla.

”Oon Miro, 15-vuotias jämsäläinen nuorisovaltuutettu. Vielä toistaiseksi 15-vuotias ja jämsäläinen. Mut voi löytää erilaisista hommista ympäri Jämsää, teen monenlaisia juttuja monille toimijoille, pääasiassa Jämsän kaupungille ja nuorisovaltuustolle. Omatkin somet pyrin pitämään aktiivisina, mutta ne välillä unohtuvat kaiken muun tieltä.

Jämsän kaupungin pestien myötä kaupungin brändi ja brändikirja ovat tulleet tutuiksi. Kun kysyin kavereiltani, miten he mua kuvailisivat, tuli ensimmäisenä heittona Jämsä-brändin ihailija. Tälle naurettiin mm. Tehtaan Päiväkahveilla.

Oon nuorisovaltuuston varaedustaja elinvoimalautakunnassa, mutta koska en todennäköisesti täällä Jämsässä enää syksyllä ole, niin olen nyt kevään lautakunnan kokouksissa käynyt. Syksyllä kokoustaminen siirtyy varsinaiselle jäsenelle. Olemme nuvassa tehneet linjauksen, että varsinainen jäsen ja varajäsen jakavat lautakuntakokoukset, siksi tällainen epämääräinen järjestely.

Meillä Jämsän nuvassa on aivan mahtava porukka ja yhteishenki. Onpa me käyty yhdessä jopa Virossa, Suomen Nuorisovaltuustojen liiton Aktiivipäiviä unohtamatta. Suomessa nuorisovaltuustoilla on hyvä tilanne, sillä meillä vallitsee valtakunnallisen nuvaperheen henki. Vedämme kaikki yhtä köyttä.”

 

On ollut tosi hauskaa olla täällä Tehtaalla seuraamassa arjen kulkua ja osallistua monenlaisiin keskusteluihin järjestötoiminnasta Duolingon streakin psykologisiin vaikutuksiin asti.

”Kun sosiologiset aiheet mun elämään tuli, ne ovat saaneet mut kietoutumaan ympärilleen. Päädyinkin hakemaan Tampereen lyseon lukion yhteiskuntatiedelinjalle. Nuvatoiminta on mulle lähellä sydäntä, ja vaikka syksyllä peruskoulun jälkeen Tampereelle pyrinkin suuntaamaan, en nuorisovaltuustomaailmasta aio luopua.”

Viiden hauskan päivän ja monen teekupposen jälkeen Miro puhuu viikostaan hymyissä suin: ”On ollut tosi hauskaa olla täällä Tehtaalla seuraamassa arjen kulkua ja osallistua monenlaisiin keskusteluihin järjestötoiminnasta Duolingon streakin psykologisiin vaikutuksiin asti. Olen saanut tältä tet-viikolta hyviä kontakteja ja verkostoa. Tunnelma täällä Tehtaalla on ollut yhteisöllinen ja pirteä. Tylsiä hetkiä ei ole päässyt tulemaan, siitä ovat monien alojen ammattilaiset kiinnostavine juttuineen pitäneet hyvän huolen.”

Seuraa Miroa Instagramissa @mirojannis_ tai Twitterissä @mirojannis

Artikkelin on tuottanut Ketterien kokeilujen yhteisöalusta -hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta