Onnistuuko Tehtaalla työhön keskittyminen?

Jämsä Tehdas -etätyötilasta viestitään yhteisöllisenä paikkana. Onnistuukohan siellä myös työnteko? Onko pakko olla sosiaalinen, jos ei halua? Voinko keskittyä omaan työhöni vai pitääkö istua kahvilla keskustelemassa?

Tuossa pysähdyin miettimään, että eihän nämä olekaan käyttäjille välttämättä selkeitä juttuja. Siis se, kuinka paljon sosiaalisuutta on riittävästi ja pitääkö Tehtaalla olla supersosiaalinen.

Jämsä Tehtaan yhteisömanageri

Jämsä Tehdas -etätyötilan käyttäjät ovat osa Tehtaan yhteisöä. Meillä Tehtaalla on tapana sanoa huomenet tullessa ja heipat lähtiessä. Päivän kuluessa vaihdetaan kuulumisia työhön, elämään ja ilmiöihin liittyen.

Yhteisöä ylläpitävät rutiinit, kahvi- ja lounastauot, rytmittävät myös työpäivää. Irtautuminen arjen työtehtävistä antaa aivoille hetkittäisiä lepotaukoja ja ladaten kapasiteettia.

Tehtaan kohtaamistila on vuorovaikutusta varten

Tehtaan pääsisäänkäynti tuo käyttäjät kohtaamistilaan, yhteisön ytimeen. Kohtaamistila on keskusteluja ja yhteisöön tutustumista varten. Jokainen on tervetullut liittymään seuraan – tai halutessaan hakemaan vain huomaamattomasti kahvia.

Kohtaamistilassa on sallittua tutustua ja kysyä:”Me ei olla aiemmin tavattukaan. Kuka sä oot ja mitä sä teet työksesi?” Tuosta kysymyksestä rönsyilee välillä pidempiäkin keskusteluhetkiä.

Sinun vastuullesi jää päättää, mikä määrä sosiaalisuutta ja vuorovaikutusta on sinulle sopivasti.

Sinä valitset mikä on sinulle sopivasti

Ei ole yhtä oikeaa tapaa käyttää Jämsä Tehdasta.

Osa Tehtaan käyttäjistä haluaa Tehtaalla keskittyä pelkästään työntekoon ja jättävät keskustelut vähemmälle.

Toiset meistä taas kaipaavat enemmän sosiaalisia tilanteita ja tarvitsevat työvireen ylläpitämiseksi työyhteisön kanssa käytävää vuoropuhelua. Heille on tärkeää, että ympärillä on ihmisiä joille puhua, vaikkeivät he saman työnantajan palveluksessa olisikaan. Näille Tehtaan kahvipöytä ja sen äärellä käytävät keskustelut tuovat toivottua lisää arjen puurtamiseen ja ajoittain myös ideoita työtehtävien hoitamiseen.

Työpisteellä on työrauha

Tehtaan tärkeä pelisääntö on se, että työpisteellä työntekijälle annetaan työrauha. Edes yhteisömanagerilla ei yleensä ole niin tärkeää asiaa, että työntekoa tultaisi häiritsemään. Moni käyttäjistä onkin kokenut, että Tehtaalla pystyy tämän takia keskittymään työhön jopa paremmin, kuin varsinaisella työnteon paikalla.

Työpisteen valinnalla pystyt vaikuttamaan miltä työskentely tuntuu. Tehtaalta löytyy työpistettä avokonttorissa sekä liukuovellista työtilaa. Näiden lisäksi työtä on mahdollista tehdä äänieristetymmissä kokouskopeissa, puhelinkopissa sekä neukkarissa.

On hyvä huomioida, että Tehtaalla tehdään töitä ja puhe kuuluun työn tekemiseen. Luonnollisesti otamme kuitenkin toiset huomioon.

Myös kohtaamistilassa voit työskennellä

Työtä ei ole pakko tehdä työpisteillä. Jos työtehosi on parhaimmillaan tilanteissa, joissa ihmisiä pyörii ympärillä ja puheensorina tunkeutuu tärykalvoille, voi Tehtaan kohtaamistila olla sinulle oivallisin paikka työnteolle.

Sinä valitset!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta