”Parasta mitä yrityksellemme on tapahtunut!”

Underground Store kulki viime vuonna Kasvu Openin Kasvupolulla – matka, joka todellakin kannatti. Haku ohjelmaan on nyt avoinna, aina 21.3.2023 saakka.

Kun Saija Kotiaho-Ruusu ja Pekko Ruusu päättivät lähteä mukaan Kasvu Openin Kasvupolulle vuonna 2022, odotuksia toki oli, mutta se miten käänteentekeväksi ratkaisu osoittautui, oli yllätys. Kasvu Openin visio – auttaa maksuttomasti kasvuhaluisia yrityksiä unelmiensa tavoittelussa erilaisten sparrausohjelmien ja tapahtumien kautta – toteutui loistavasti.

– Se on parasta mitä yrityksellemme on tapahtunut! 17 vuotta olimme toimineet yrittäjinä, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun ulkopuolinen neuvonantaja otettiin mukaan. Onhan tämä kaikki antanut valtavasti virtaa, ja synnyttänyt uusia ideoita ja toimintamalleja.

Kasvupolku-sparrausohjelmiin haku on juuri nyt meneillään, se on avoinna 21.3.2023 saakka. Erilaisia ohjelmia on alueellisesti sekä toimialojen mukaan.

Sitoutumista ja heittäytymistä

Saijan ja Pekon yritys, vaihtoehtomuotiin ja lävistyksiin keskittyvä Underground Store, osallistui Kasvu Openin franchising-sarjaan. (Mistä UG Store on lähtenyt liikkeelle ja millainen on Saijan ja Pekon tarina, se selviää täältä: https://www.jamsa.fi/ajankohtaista/tarinoita-jamsa-tehtaan-arjesta/koti-espanjassa-tukikohta-jamsassa/ )

– Jännittävintä oli heittäytyä arvioitavaksi, olla arvostelun alla. Hakemuksen tekeminen itsessään ei ollut vaikeaa. Meidän kokemuspohja on jo niin vahva, ja kuviot selvillä, tiesimme mitä tahdomme.

Hakemusten perusteella yritykselle annetaan alustavat pisteet. Pariskunta myöntää, että heidän alkupisteensä olivat heidän omasta mielestään huonot, mutta tilanne parani kohisten, kunhan homma lähti kunnolla käyntiin. Mitä paremmin Kasvu Openin väki tutustui Undergroundiin, sitä enemmän alkoi tulla kehuja. Ja toki omalla asenteella on merkitystä: jos Saija ja Pekko johonkin ryhtyvät, siihen panostetaan aina sataprosenttisesti – tämä näkyy yrityksen alkutaipaleelta asti.

– Loppujen lopuksi saimme tosi hyvää palautetta, pääsimme Top 60 -joukkoon saakka. Saimme kokemuksesta valtavasti irti, se vaati sitoutumista, mutta se todellakin kannatti. Kasvu Openin slogan ”annoin kaikkeni, sain takaisin enemmän”, on tosi osuva.

Ehdottomasti suosittelemme muillekin, ei muuta kuin rohkeasti mukaan!

Konsultti tarttui mukaan

Sparraajien kohtaamiset olivat erinomaisia, ja muutenkin verkostoituminen ja mielenkiintoisiin ihmisiin tutustuminen oli antoisaa. Prosessi kesti huhtikuusta marraskuuhun, ja tavoite, kannattava kasvu, toteutui. Käteen jäi myös jotain muuta: yhteistyö muutaman konsultin kanssa jatkuu. Heti ensimmäisenä sparrauspäivänä löytyi juuri oikeanlainen tyyppi.

– Olemme hyötyneet tästä aivan valtavasti ja haluamme ehdottomasti jatkaa samalla linjalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että konsultti antaa meille tehtäviä ja pohdittavaa, mikä puolestaan saattaa johtaa johonkin ihan uuteen oivallukseen. Koko prosessi on avannut silmiä, aiemmin olemme aina ajatelleet, että kunhan nyt jotain olemme piipertäneet, mutta nyt näemme itsekin toisin. Että ollaanhan me saatu aikaiseksi aika upea juttu! On tässä omakin ryhti kohentunut.

Kasvupolulle voi hakeutua useampaan kertaan, ja Saija ja Pekko arvelevat, että ehkä joskus hommaan lähdetään uudestaan. Tosin ei enää Underground Storen, vaan uuden, nyt työn alla olevan startup-yrityksen kanssa.

– Ehdottomasti suosittelemme muillekin, ei muuta kuin rohkeasti mukaan!

Artikkelin on tuottanut Ketterien kokeilujen yhteisöalusta -hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta