Ruokaa, rauhaa ja rakkautta

Maalaishotelli Morvassa laadukas majoitus ja maukas lähiruoka tulevat aidosti sydämestä. Täällä ihminen voi oikeasti olla kuin kotonaan.

Morvan alue on mainittu kirjoissa ja kansissa jo 1500-luvun lopulla, mutta nykyinen hotellitoiminta alkoi vuonna 1998. Paikassa on alusta asti panostettu laatuun.

Huoneissa pään voi painaa Unikulman vuoteeseen ja kääriytyä Familonin pehmeisiin vuodevaatteisiin. ”Yöpymiseen kannattaa sijoittaa, sillä viettäähän ihminen kolmasosan elämästään vuoteessa”, paikan emäntä Teija Värelä korostaa.

Kodikkaisiin hotellihuoneisiin ja mökkeihin voidaan majoittaa yhteensä jopa 50 henkilöä. Hyvin varustellut mökit sijaitsevat vesistöjen äärellä, jossa pääset nauttimaan rauhasta ja luonnon kauneudesta.

Jämsäläinen yrittäjä Teija Värelä

Aitoa kotiruokaa pienellä twistillä

Morvassa ollaan ruoan suhteen lähes omavaraisia. Maalaishotellilla on oma kasvimaa, puutarha ja kasvihuone. Marjat ja sienet haetaan ruoka-annoksiin lähimetsästä. Leivätkin Morvassa leivotaan kaikki itse. Esimerkiksi ruisleipä leivotaan 100 % luomurukiista 120 vuotta vanhaan juureen oman tuvan leivinuunissa. Kalaherkut, kuten lahna ja särki, tulevat Korpilahdelta ja karitsan sekä Highland-karjan liha haetaan läheisiltä lihatiloilta.

”Pyrimme hankkimaan tuotteet niin läheltä kuin mahdollista. Tarjoamme rakkaudella puhtaita ja aitoja makuelämyksiä. Perinteet sekä luonnonmukaisuus ovat meille tärkeitä arvoja.”, Teija Värelä kertoo.

Alueella on paljon erilaista tekemistä ja koettavaa. Kesällä vieraat voivat tutustua lampaisiin, hevosiin ja kanoihin. Myllyjärven selälle pääsee pienellä lautalla tai sup-laudoilla. Morva-vuorelle tehdään patikkaretkiä ja tietysti Himos palveluineen on lähellä. Talviharrastuksiin kuuluvat muun muassa hiihtoladut, kelkkailu, fatbiket ja pulkkamäki. Päivän riennot voi huuhdella upeassa saunakylässä, joka sijaitsee vain 6 kilometrin päässä Maalaishotelli Morvasta.

Morvassa ymmärretään myös erilaisten vieraiden tarpeita ja toiveita. Ruoka-allergiat huomioidaan ensiluokkaisesti ja esteettömyyteenkin on panostettu vierailujen onnistumiseksi. Lemmikkien kanssa matkustavillekin on omat huoneet, luonnollisesti omalla sisäänkäynnillä.”Morvassa ei puhutakaan asiakkaista vaan vieraista ja jokaista palvellaan yksilöllisesti,” toteaa emäntä Värelä lopuksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also