Anneli Kanto kirjailijavieraana tiistaina 29.11.

Tilaisuus alkaa kello 18 monitoimitilassa. Anneli Kanto kertoo mm. historiallisista romaaneista ja niiden tekemisestä. Tilaisuudessa on myös myynnissä kirjailijan teoksia.

Tamperelaisen kirjailijan laajaan tuotantoon kuuluu aikuisten romaaneja, lastenkirjoja, näytelmiä ja televisiokäsikirjoituksia.

Lukijoiden suosikkeihin kuuluu mm. vuonna 2008 ilmestynyt Veriruusut. Se kertoo Valkeakosken naiskaartilaisista, jotka osallistuivat myös Tampereen taisteluihin keväällä 1918. Teos on niitä harvinaisia sisällissotaa käsitteleviä teoksia, joissa on selkeä naisnäkökulma.

Veriruusut on sovitettu näytelmäksi mm. KOM-teatterissa, Huoneteatterissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa. Myös Helsingin kaupunginteatterissa ensi-iltansa vuonna 2020 saanut näytelmä Punaorvot käsittelee vuoden 1918 tapahtumia.

Veriruusujen ”sisarteos” on vuonna 2017 ilmestynyt Lahtarit, joka kuvaa tapahtumia valkoisten puolella taistelleiden pohjalaisten näkökulmasta.

Rottien pyhimys oli varausjonojen kärkeä ilmestyessään keväällä 2021. Se kertoo Hattulan kirkon maalareista.
Pyhän Ristin kirkko koristettiin lattiasta kattoon noin 200 maalauksella 1500-luvun alussa. Rottien pyhimys kertoo maalausurakasta ja maalareista, joista ei ole jäänyt historiaan muita jälkiä kuin heidän tekemänsä maalaukset. Ruotsin puolelta he ilmeisesti tulivat. Loppu on täytynyt kuvitella.

Teos oli Runeberg-palkintoehdokkaana vuonna 2021. Se sai tänä vuonna Kirjakauppaliiton, Libron ja Suomen Kirjastoseuran vuodesta 1966 jakaman Kiitos kirjasta -mitalin. Tunnustuspalkinnon tarkoituksena on osoittaa maamme kirjailijakunnalle, minkälaisia teoksia arvostavat lukijat, jotka työskentelevät kirjallisuuden parissa.

”Anneli Kannon teoksissa huomaa, että hän työskenteli pitkään toimittajana ennen kuin ryhtyi vapaaksi kirjoittajaksi. Hän kirjoittaa sujuvasti ja koskettavasti. Kanto rakentaa reheviä hahmoja ja viljelee luontevaa dialogia”, luonnehtii kirjastonhoitaja Tommi Tapiainen.

”Historiallisissa romaaneissa Kanto on valinnut poikkeuksellisia aiheita. Hän on kirjoittanut mm. naiskaartista, pyöveleistä ja kirkon maalareista – tavallisista ihmisistä epätavallisina aikoina ja erikoisissa paikoissa. Kannon teoksissa faktat ovat viimeisen päälle kohdillaan”, Tapiainen kiittelee.

Lisätietoja: kirjastonhoitaja Tommi Tapiainen, 040 635 9960, tommi.tapiainen@jamsa.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also