Ensilumenlatu avataan todennäköisesti marraskuun 4. päivä

Himoksella sijaitseva ensilumenlatu avataan käyttäjille näillä näkymin lauantaina 4. marraskuuta kello 10. Avausta voidaan siirtää viikolla, jos sääennuste lupaa poikkeuksellisen lämmintä tai kovaa vesisadetta. 

Ensilumenlatuun käytettävällä säilölumella saadaan tehtyä noin 1,5 kilometrin mittainen latu, joka on leveä ja edestakaisin hiihdettävä. Viime syksyn tapaan latureitille on lisätty tasaista osuutta. Ladulla on valaistus aamuisin kello 6-8 ja iltaisin kello 16-22. Ladun varrelta löytyy asiakkaiden käytössä oleva laavu.

Hiihtoladun loppuosa Luoteisrinteiden laavulta Pohjoisrinteille toteutetaan lumitykein sopivien pakkasten myötä.

Ladun käyttö on kauden alkuvaiheessa maksullista. Ensilumenladun kausikortit ja päiväliput ovat myynnissä Center Market Himoksella (Länsi-Himoksentie 4). Yli 17-vuotiaiden kausikortti maksaa 120 euroa ja 10−16-vuotiaiden junioreiden 60 euroa. Päivälipun hinta yli 17-vuotiailta on 12 euroa, 10−16-vuotiailta 6 euroa. Kulttuuri- ja liikuntaetuja käyttävät voivat ostaa liput Himos Yhtiöiden toimistolta arkisin kello 9-15.

Liput voi hankkia myös Mobile Payn kautta ladun lähtöpaikalta. Mobile Pay:tä käyttäessä asiakas ei saa erillistä lippua, eikä kausikorttia. Asiakkaan tulee tarvittaessa pystyä osoittamaan maksu kännykästään tai itse tulostamastaan kuitista.

Hiihtäjien on mahdollista käydä suihkussa kolmen euron lisähintaan Länsirinteiden karavaanialueen tukirakennuksessa rinteiden aukioloaikoina tai muuten arkipäivisin kello 9-15. Tukirakennuksen avaimen voi noutaa vieressä sijaitsevasta Himos Yhtiöiden toimistosta tai rinteiden aukioloaikoina lipunmyynnistä.

Latu muuttuu maksuttomaksi, kun alueen luonnonlumilatuja saadaan riittävästi auki. Ladun muuttumisesta maksuttomaksi tiedotetaan erikseen.

Ensilumenladulle pääsee Himoksen länsirinteiden alaosan parkkipaikalta, osoitteesta Himosraitti 2.

Ensilumenladun ylläpidosta ja kunnostuksesta vastaa Himosvuoren Latuosuuskunta.

 

Lisätiedot:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, p. 040 571 6556

Matkailusihteeri Sanna Leppänen, p. 050 372 0069

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös