Jämsässä kartoitetaan pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Jämsä joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 9.7. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

– Jämsässä pyöräiltävää riittää jopa 120 kilometriä, mutta uskomme paikallisten kartoittavan sen valmiiksi jo viikonlopun aikana, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Jämsän kevyen liikenteen väylistä. Pyöräteille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kun joku kerää pelissä marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla pyöräteiden vauriot. Näin kaupunki saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

– Kartoituksen myötä meillä on käytettävissämme tarkkaa ja ajantasaista tietoa koko kunnan kevyen liikenteen väyläverkoston kuntotasosta toteaa Jämsän kaupungininsinööri Katja Rissanen. Saatua aineistoa voimme hyödyntää myös tänä vuonna laadittavassa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Pirkanmaalla, Vaasassa, Seinäjoella, Lapualla ja Laukaassa.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä.
Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.
Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Lisätietoja:

Katja Rissanen
Kaupungininsinööri, Jämsän kaupunki
040 846 9816
katja.rissanen@jamsa.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös