Juuso Waldenin ja paperiteollisuuden muistomerkkiveistos kunnostetaan

Maauimalan liikuntapuiston läheisyydessä sijaitseva Juuso Waldenin ja seudun paperiteollisuuden kaksiosainen muistomerkki kunnostetaan. Työt ja kustannukset jakaantuvat tälle ja ensi vuodelle.

Kuvanveistäjä Heikki Häiväojan toteuttama veistos on kokonaisuudessaan kunnostuksen tarpeessa.

– Vuonna 1988 paljastettu veistos on vuosien saatossa kärsinyt muun muassa ilkivallasta, toteaa vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki.

Vuorineuvos, patruuna Juuso Waldenin muotokuva ja sen jalusta on kaksiosaisen veistoksen korjaustarpeeltaan kiireellisempi osa. Muotokuva-osuuden veistänyt kuvanveistäjä Johanna Häiväoja toteuttaa kunnostuksen. Kahdelle vuodelle jakaantuvan työn sitova kustannusarvio on 14 800 euroa. Kustannusarvioon eivät kuulu jalustan purkaminen, hävittäminen ja mahdollisten uusien perustuksien tekeminen. Kunnostustyön yhteydessä alueen betonikivetys ja valaistus on tarkoitus uusia.

Tämän vuoden aikana toteutetaan muotokuvan kunnostus sekä nykyisen jalustan ja veistosta ympäröivän kivetyksen purku. Kustannukset ovat arviolta 7 000 euroa. Kunnostettu teos jalustoineen on tarkoitus asentaa paikalleen ensi toukokuussa. Samalla muotokuva käännetään katsomaan saapumistielle päin.

Teoksen toisen osan, paperiteollisuutta kuvaavien kivitelojen muodostaman veistoksen korjauksesta ja puhdistuksesta tehdään oma toteuttamissuunnitelma vuodelle 2023. Ensi vuoden investointiohjelmaan esitetään 30 000 euron määrärahavarausta veistoskokonaisuuden kunnostuksen loppuunsaattamiseksi.

Sivistyslautakunta käsitteli veistoksen kunnostusta kokouksessaan 31. elokuuta 2022. Ensi vuoden ja taloussuunnitteluvuosien investointiesityksiä sivistyslautakunta käsittelee syyskuun lopun kokouksessaan.

 

Lisätiedot:

Katja Pohjoismäki, vapaa-aikapalvelupäällikkö, p. 040 571 6556

Päivi Himanen, kulttuurisihteeri-ohjaaja Päivi Himanen, p. 040 095 1828

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös