Kivipankissa pohditaan alkuja ja loppuja

Värinän kevätnäyttely tuo näytille lähes 50 teosta. Kokonaisuus on värikäs ja monipuolinen kurkistus kuvataideseuran jäsenten taiteeseen.

Kuvataideseura Värinä:

Alkuja ja Loppuja

Galleria Kivipankki

Avoinna 21.2.–5.3.2023.

Kuvataideseura Värinän näyttelystä yleiskuva

Tuttuun tapaan jämsäläinen Kuvataideseura Värinä tarjoaa näyttelyn, jossa riittää monenlaista ihasteltavaa. Galleria Kivipankissa nähtävillä oleva kevätnäyttely on nimeltään Alkuja ja Loppuja, ja sen teemaa on lähestytty monin tavoin.

– Kaikki halukkaat ovat saaneet teoksiaan näytille. Ideana on ollut, että syysnäyttelyissä saatetaan käyttää jyryttäjää, mutta keväällä kaikki työt pääsevät mukaan. Esillä on neljäntoista värinäläisen teoksia, seuran puheenjohtaja Kristiina Lähde kertoo.

Yhteensä teoksia on viitisenkymmentä, ja ne ovat Kivipankin alakerrassa. Kokonaisuus on värikäs, ja mukana on useita tekniikoita, kuten akryylimaalausta, akvarelleja, sekatekniikkaa ja mustetöitä.

Kuvataideseura Värinän näyttelystä yleiskuva

Pääsen ilokseni tutustumaan näyttelyyn jo sen rakennusvaiheessa. Kristiina sekä seuran rahastonhoitaja Sirpa Suominen ovat viimeistelemässä kokonaisuutta. Avajaiset ovat jo ihan lähellä, niitä vietetään tiistaina 21.2. kello 16–18. Huoneen keskelle naiset ovat kasaamassa Hyviä aikomuksia -installaatiota.

– Tässä on meidän kesken jääneitä käsitöitä. Meille kummallekin on kertynyt tällaisia innolla aloitettuja kudonta- ja virkkausprojekteja, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet kesken. Siitä se idea sitten lähti, Kristiina ja Sirpa juttelevat samalla kun solmivat teosta kasaan. He ovat aiemminkin toteuttaneet yhteisteoksia, joten työskentely yhdessä on tuttua.

Kristiinan ja Sirpan installaatio sisältää kirjaimellisesti useita alkuja, ja syvempääkin ajatusta löytyy.

– On ihan ok kokeilla asioita, ja itselle voi sallia myös kesken jättämisen, ei siitä aina kannata syyllistyä. Keskeneräisyydestä voi poikia jotain uutta ja yllättävää.

Näyttelyn maalauksia

Sirpan ja Kristiinan Hyviin aikomuksiin sekä moniin muihin mielenkiintoisiin teoksiin kannattaa mennä tutustumaan paikan päälle, näyttely on avoinna 5.3. saakka.

Sonja Haromon sekatekniikan työ

Alkuja ja Loppuja

21.2.–5.3.2023

Avoinna ti-su klo 12–17, vapaa pääsy

Avajaiset 21.2. klo 16–18

Galleria Kivipankki

Seppolantie 7, Jämsä

 

https://www.facebook.com/kuvataideseuravarina

Piippa Mutikaisen tekemä teos
Timo Hakkaraisen tekemä teos

Teksti ja kuvat: Johanna Suominen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös