Liikuntahalli käyttökiellossa toistaiseksi asbestilöydöksen vuoksi

Koko rakennuksen asbestikartoitus tehdään alkuviikolla. Tulokset saadaan viimeistään keskiviikkona 28. syyskuuta.

Jämsän liikuntahalli eli vanha lukiorakennus poistetaan toistaiseksi käytöstä judosalista tehdyn asbestilöydöksen vuoksi.

Liikuntatilat kuuluvat Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimiston terveydensuojelun suunnitelman mukaiseen valvontaan. Judosalin valvontasuunnitelman mukaisen tarkastuskäynnin yhteydessä havaittiin tarve asbestikartoitukselle lämpöputken rikkoutuneiden eristeiden vuoksi. Kartoituksessa asbestia löytyi pyyhkäisynäytteestä ja lämpöputken rikkoutuneesta eristeestä. Vaurion syntymisen ajankohdasta ei ole tietoa.

Mittaustulosten selvittyä ympäristöterveystarkastaja Terhi Tonteri ja kaupungin kiinteistömestari Mika Maahi tekivät katselmuksen rakennuksessa 22. syyskuuta. Käynnillä selvisi, että samanlaisia vanhoja pintarikkoutuneita lämpöputkia on muuallakin liikuntahallin tiloissa.

Koko rakennuksen asbestikartoitus tehdään alkuviikolla. Tulokset saadaan viimeistään keskiviikkona 28. syyskuuta.

– Mittaustulosten saamisen jälkeen selviää, miten tilanteen hoitamista jatketaan. Se on selvää, että rakennuksen käyttökielto jatkuu, jos asbestia löytyy lisää uusissa tutkimuksissa, toteaa tilapalvelupäällikkö Lauri Leppisaari.

Näkyvissä olevien lämpöputkien asbestia sisältävät eristeet tullaan poistamaan ja tiloissa tehdään asbestisiivous.

 

Lisätietoja:

Lauri Leppisaari, tilapalvelupäällikkö p. 040 086 0068

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös