Omaishoidon maksuja yhdenmukaistetaan Keski-Suomen hyvinvointialueella

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista. Myös omaishoidon toimeksiantosopimukset siirtyvät hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Siirtyminen ei vaadi omaishoitajilta toimenpiteitä tai erillisiä yhteydenottoja, vaan yhteistyö jatkuu kuten nytkin. Nykyisten asiakkaiden palvelut ja asiakassuhteet jatkuvat hyvinvointialueella aiempien suunnitelmien mukaisesti.

Omaishoidon palkkion maksatuskäytännöt ja maksupäivät yhtenäistyvät koko hyvinvointialueella. Omaishoidon palkkion maksupäivä on kuun viimeinen päivä eli tammikuun 2023 palkkio maksetaan 31.1.2023.

Omaishoidontuen palkkiot säilyvät ennallaan siirtymäajan eli maksut yhtenäistyvät vuoden 2023 aikana.

Hyvinvointialueelta ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden palveluihin tulee muutoksia.

Hyvinvointialueelle on vahvistettu hoitopalkkiot ovat (palkkioihin on laskettu sosiaali- ja terveysministeriön ilmoittama palkkakertoimen mukainen indeksitarkistus, joka korottaa vahvistettuja palkkioita noin 3,8 prosenttia):

439,70€/kk

646,46€/kk

880,50€/kk

1056,61€/kk (hoidollisesti raskas siirtymävaihe sekä erityismaksuluokka)

Mikäli omaishoitajalle maksettava palkkio on hyvinvointialueella korkeampi kuin omaishoitajalle nyt maksettu palkkio, tukien erotus maksetaan jälkikäteen siirtymäajalta.

Hyvinvointialueelle tulee käyttöön Oima-palvelu, joka tarjoa omaishoitajalle tehdä omaishoitoon liittyvät ilmoitukset sähköisesti. Omaishoitajat, jotka haluavat sähköistä palvelua käyttää, perehdytetään ja koulutetaan Oima-palvelun käyttäjiksi Teams-koulutuksissa. Ajankohdista tiedotetaan erikseen.

Keski-Suomen hyvinvointialue

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023.  Asukkaille, asiakkaille ja potilaille uudistus ei ole kovin suuri vuoden vaihtuessa. Tutut ammattilaiset jatkavat tutuissa toimipisteessä ja puhelinnumerot säilyvät samoina. Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivu on osoitteesta www.hyvaks.fi.

Hyvinvointialueelle siirryttäessä sosiaali- ja terveyspalvelujen tarjonta yhtenäistyy, jotta palveluja voidaan tarjota yhdenvertaisesti ja tasalaatuisesti jokaiselle keskisuomalaiselle. Nykyisten asiakkaiden palvelut ja asiakassuhteet jatkuvat hyvinvointialueella suunnitelmien mukaisesti.

Hyvinvointialueella eri palveluiden myöntämisperusteita yhtenäistetään siirtymäaikojen kuluessa.

Keskeinen tehtävämme hyvinvointialueella on keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen yhteistyössä kuntien, järjestöjen, seurakuntien, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Tervetuloa jatkamaan yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa.

Mukavaa joulunodotuksen aikaa!

Olethan rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää!

 

Terveisin Armi Raninen

 

Lisätietoa antaa: Armi Raninen, omaishoidon asiakasohjaaja: 050 5607776

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös