Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisperusteet yhteneväiseksi

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisestä päättää 1.1.2023 alkaen hyvinvointialue.

Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirryttäessä täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisperusteet ja ohjeet yhdenmukaistuvat. Kuntien ja kuntayhtymien myöntämän toimeentulotuen myöntämisperusteet ja ohjeet ovat olleet melko yhdenmukaiset jo aiemminkin.

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätökset ovat kertaluontoisia, joten hyvinvointialueelle vahvistetut myöntämisperusteet otetaan heti käyttöön ilman siirtymäaikaa. Pieniä muutoksia voi tulla ohjeellisiin euromääriin.

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta. Asiakas voi hakea samalla hakemuksella Kelan perustoimeentulotukea ja hyvinvointialueen myöntämää täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea. Asiakkaan ei tarvitse hakiessaan tietää hakeeko täydentävää vai ehkäisevää toimeentulotukea.

Toimeentulotuki on viimesijainen toimeentuloturvan muoto tilanteissa, joissa henkilön tai perheen tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Ehkäisevää ja täydentävää harkinnanvaraista toimeentulotukea myönnetään sellaisiin erityisiin menoihin, joita perustoimeentulotuki ei kata.

Oman työntekijäsi tavoitat edelleen samasta puhelinnumerosta ja myös hakemuksen voit jättää samaan toimipisteeseen tai samaa sähköistä kanavaa käyttäen kuin ennenkin.

Ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen myöntämisperusteet verkossa -pdf-muodossa: Keski-Suomen hyvinvointialueen täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisperusteet ja soveltamisohje 1.1.2023 alkaen

 

Lisätietoja:

Palveluesimies Minna Sellman, p. 014 266 8199, 050 440 2908

Palvelupäällikkö Laura Vänttinen, p. 050 347 1022

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös