Upeaa huopaa!

Galleria Kivipankissa voi hurmaantua väreistä ja monista muodoista, sekä käsityötaiteesta. Huopayhdistys Filtin näyttely on jälleen kerran mielenkiintoinen kokonaisuus.

Filtti ry
Muotoillen huopaa / Shaping felt
Galleria Kivipankki
Avoinna 6.8.2023 saakka

Heti ovella on vastassa innostunut tunnelma ja iloista rupattelua – Galleria Kivipankin perinteinen huopanäyttely on tuttuun tapaan houkutellut mukavasti kävijöitä. Ja täysin syystä, sillä Suomen Huopayhdistys Filtin näyttelyt ovat vuodesta toiseen tarjonneet laadukasta katseltavaa käsityön ja taiteen ystäville.

Näyttelykoordinaattori Sirpa Mäntylä on kokonaisuuteen tyytyväinen.

– Väriä on ja muotoilussa riittää! Mukana on muun muassa unkarilaisen huopataiteilija Jodit Pócsin ryhmä, yhteensä seitsemän unkarilaista tekijää. Heidän omaa perinnettään on näkyvissä, vaikka teokset ovatkin moderneja, Sirpa kertoo.

Näyttelyn teema, Muotoillen huopaa / Shaping felt on antanut tekijöille vapauden monenlaiseen tulkintaan. Esillä on niin sisustukseen sopivia töitä, seinätekstiilejä, koriste-esineitä, veistoksia kuin korujakin.

Teoksen tekijä: Anne-Mari Ohra-aho

Helsinkiläinen Kaarina Laanti ihastelee Kivipankin kattausta ja kertoo että on ollut ilo tutustua Jämsään ja sen lähiseutuun.

– Meitä on täällä yhteensä viisi, vuokrasimme Koskenpään Lomakylän mökin viikoksi. Keski-Suomi, ja etenkin Muurame olivat kyllä tuttuja ennestään, mutta Jämsä ei niinkään. Olemme ihastelleet maisemia, täällä on tosi kaunista ja paljon nähtävää, Kaarina kehuu.

Kaarina löysi huopanäyttelyn googlettamalla Jämsän nähtävyyksiä.

– Tykkään käydä muutenkin näyttelyissä, ja arvostan erityisesti käsityötaitoa. On upeaa nähdä miten moneen huopa taipuu, tämä on mielenkiintoinen yhdistelmä käsityötä ja taidetta. Ja pidän väreistä, niitä täällä on paljon.

Myös puoliso Lauri Laantin mielestä näyttely on hieno.

– Niin ja tämä rakennus on tosi kiinnostava.

Kaarina ja Lauri Laanti

Näyttely jatkaa matkaa Jämsästä Helsinkiin, Unkarin Kulttuurikeskuksen galleriaan. Tätä ennen, 6.8. mennessä, kannattaa ehdottomasti suunnata Kivipankkiin, sillä ihasteltavaa ja katseltavaa totisesti riittää. Vaikka olemme paikkakunnallamme saaneet vuosien saatossa tottua monimuotoisiin huopanäyttelyihin, joka kerta huovan monet mahdollisuudet ja huopataiteilijoiden taituruus tekevät vaikutuksen. Niin tälläkin kertaa.

Teoksen tekijä: Márti Csille

Suomen Huopayhdistys Filtti kokoaa verkostoonsa huovuttajat, taiteilijat, käsityöläiset, opettajat, ohjaajat ja villantuottajat. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on edistää jäsenten välistä yhteistyötä, ammattitaitoa ja ammatin harjoittamiseen liittyviä yleisiä ja yhteisiä etuja, tukea näyttelytoimintaa, järjestää huovutuskursseja ja -työpajoja sekä tiedottaa kotimaisista ja kansainvälisistä tapahtumista, näyttelyistä ja kilpailuista. Lähde: www.filtti.fi

 

Muotoillen huopaa / Shaping felt avoinna 6.8. saakka
Galleria Kivipankki, Seppolantie 7, Jämsä

Avoinna su-pe klo 12–18, la klo 12–17
Lisätietoja 045 1304777, sirpa.mantyla@filtti.fi

Pääkuva: Teoksen tekijä Merja Laurikainen-Vilmunen

 

Teksti ja kuvat: Johanna Suominen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös