Varhaiskasvatukseen haku ja esiopetukseen ilmoittautuminen toimintakaudelle 2021 – 2022

Varhaiskasvatukseen hakuaika ja esiopetukseen ilmoittautumisaika on 8.3.2021–21.3.2021. Varhaiskasvatushakemus ja esiopetukseen ilmoittautuminen tehdään eDaisy-ohjelmassa osoitteessa https://jamsa.daisynet.fi/eDaisy. Ohjelmaan kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella, joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Varhaiskasvatushakemuksen tekevät varhaiskasvatukseen tulevien uusien lasten huoltajat. Esiopetukseen ilmoitetaan vuonna 2015 syntyneet lapset. Lisäksi esiopetukseen ovat oikeutettuja ne 2014 syntyneet lapset, joiden koulun käynnin aloittamista on lykätty vuodella, sekä ne 2016 syntyneet lapset, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta. Mikäli lapsella on maksuttoman neljän tunnin esiopetuksen lisäksi tarve täydentävään varhaiskasvatukseen, haetaan sitä samalla esiopetusilmoituksella. Hakemukseen on täytettävä vähintään punaisella tähdellä merkityt kohdat. Yksinhuoltajamerkinnän voi tehdä ainoastaan, jos yksinhuoltajuudesta on virallisesti sovittu.

Jos lapsenne on jo varhaiskasvatuksessa, ei hänelle tarvitse hakea paikkaa uudelleen 1.8.2021 alkaen. Sijoituspäätökset ovat voimassa heinäkuun loppuun sinä vuonna, kun lapsenne aloittaa esiopetuksen eli täyttää 6 vuotta.

Jos haluatte vaihtaa varhaiskasvatuspaikkaa, tulee teidän tehdä eDaisyssa Muutosilmoitus ja sieltä Toive hoitopaikan vaihdosta -hakemus. Jos olette tehneet uuden varhaiskasvatushakemuksen, perukaa se ja tehkää Toive hoitopaikan vaihdosta -hakemus.

Tuloselvitys suositellaan tekemään hakemuksen teon yhteydessä. Tuloselvityksen tekevät varhaiskasvatusta tai esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta lapselleen hakevat huoltajat. Huoltajat voivat valita hyväksyvätkö korkeimman maksun. Tulotiedot voi hakemuksella ilmoittaa, mikäli ne vastaavat elokuun tilannetta. Tuloselvityksen voi tehdä myös myöhemmin, mutta viimeistään 31.5.2021 mennessä osoitteessa https://jamsa.daisynet.fi/eDaisy. Yhteen tuloselvitykseen merkitään kaikki perheen tulot.

Lisätietoja hakemuksesta palveluohjaus@jamsa.fi p. 050 3735 294 / 046 9200 784

Lisätietoja tuloselvityksestä pirjo.lahtinen@jamsa.fi p. 040 187 2789

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös