Vesimaksut nousevat vuoden 2024 alussa

Veden uusi käyttömaksu on 2,31 euroa kuutiolta ja jäteveden 3,48 euroa kuutiolta.

Jämsän Vesi liikelaitoksen käyttömaksuja korotetaan 1.1.2024 alkaen. Veden uusi käyttömaksu on 2,31 euroa kuutiolta ja jäteveden 3,48 euroa kuutiolta. Maksuja korotettiin viimeksi 1.1.2023.

Käytännössä esimerkiksi vesilaitoksen asiakkaana olevan omakotitaloasujan osalta vuotuiset vesi- ja jätevesimaksut nousevat noin 100 euroa, jos taloudessa käytetään vettä 150 kuutiota vuodessa.

Syy hintojen korotukselle on veden kulutuksen väheneminen sekä korko- ja kustannustason nousu.

– Näillä korotuksilla arvioidaan vesilaitoksen tuloksen pysyvän positiivisena, joskin ylijäämä jäänee noin viidesosaan aikaisemmista vuosista, kertoo vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen.

Vesihuoltolaki edellyttää, että vesihuollon kustannukset katetaan vesihuoltopalveluista perittävillä maksuilla.

Aiempina vuosina, vuotta 2022 lukuun ottamatta, Jämsän Vesi liikelaitos on pystynyt tekemään positiivisen taloudellisen tuloksen, mikä on mahdollistanut toiminnan kehittämisen ja varautumisen tuleviin investointeihin. Tämän vuoden alussa tehdyillä hinnankorotuksilla varauduttiin sähköenergian ja vedenkäsittelyssä käytettävien kemikaalien hintojen nousuun.

– Näissä maltillisissa korotuksissa ei huomioitu muilta osin yleistä kustannustason tai korkojen nousua. Tämän seurauksena Jämsän Vesi liikelaitoksen tulos on jäämässä tänä vuonna selkeästi negatiiviseksi. Myös veden kulutus on laskenut, Arvonen toteaa.

 

Lisätiedot:

Jämsän Vesi liikelaitos, vesihuoltopäällikkö Vesa Arvonen, p. 044 7055 705

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös