Vinnin tilalla tapahtumien kesä

Tuleva kevät ja kesä tuo Vinnin tilalle paljon uudenlaista elämää.

Vinnille Virtaa -hankkeessa on suunniteltu yhteistyökumppaneiden kanssa pilotointijaksoa, jonka tavoitteena on tehdä Vinniä tutuksi kuntalaisille ja kulttuuritoimijoille.

– Kesän aikana kuntalaisille tarjotaan muun muassa yhteislaulutilaisuuksia ja päiväleirejä eri taideteemoilla yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa, kertoo kehittämispäällikkö-opistojen rehtori Sini Käkönen.

Tilaisuuksien järjestelyiden takana on muun muassa Cantare-kuoro, Gradia Jämsä, Jämsän 4H-yhdistys, Koillisen Hämeen Kuvataideseura Värinä, Jämsän Kristillinen Kansanopisto, Jämsänlaakson Setlementti ry ja Jämsän Tanhuujat ry.

Pilotointiaikana järjestetyistä tapahtumista ei kerätä pääsymaksuja.

Kesätapahtumat järjestetään pääasiassa tilan pihapiirissä ja sivurakennuksissa. Päärakennus toimii museona, johon voi tutustua oppaan läsnä ollessa. Pilottijakson jälkeen arvioidaan, millaisia toimintoja tilalla kannattaa tulevina vuosina järjestää.

Toukokuussa Vinnin tilan ilmettä kohennetaan päärakennuksen ja navetan siivouksella ja pienillä huoltotöillä. Pihaa siivotaan talkoovoimin ja huonokuntoisia puita poistetaan. Tarkoitus on myös suunnitella arboretum- eli puupuistoalueen kunnostusta ja edistää sen hoitosuunnitelmaa. Lisäksi jatketaan selvitystyötä aittarakennuksen pidempiaikaisesta majoituskäytöstä.

Sivistyslautakunta hyväksyi 28. huhtikuuta Vinnin tilan kehittämiseksi suunnitellut toimenpiteet.

Jämsänjoen varressa sijaitsevaan Vinnin tilaan kuuluu pääasiassa 1800-luvulla rakennettuja rakennuksia ja metsää. Kaupunki sai tilan omistukseensa vuonna 2013 testamenttilahjoituksella. Vinnin tilan päärakennukseen on tehty laaja peruskorjaus ja irtaimisto on inventoitu. Viime syksynä alkanut Vinnille Virtaa -hanke keskittyy tilan toiminnan kehittämiseen.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö-opistojen rehtori Sini Käkönen p. 040 751 4731

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös