Yhteisöllistä kaupunkiviljelyä Apteekkarin yrttimaalla

Tänä kesänä on mahdollista kokeilla kaupunkiviljelyä matalalla kynnyksellä. Tippakujan päässä, jokirannassa, on Apteekkarin Yrttimaalla lavakauluksia viljelylaatikoina.

Omien yrttien ja vihannesten kasvatuksen aloittaminen nyt helppoa, sillä paikalla on kesän ajan arkipäivisin puutarhuri neuvomassa.

Monia kasveja voi kylvää vielä juhannuksen jälkeenkin. Esimerkiksi tutut ja helpot; tilli, pinaatti ja salaatit ehtivät mainiosti tuottaa satoa. Valmiita taimia voi löytää vielä puutarhaliikkeiden poistomyynneistä ja aloittaa kasvatus suoraan taimilla. Laatikoihin on varattu mullat valmiiksi. Omaa parvekeviljelystäkin voi laajentaa laatikon tai kahden verran. Tarvitsee vain tulla paikalle siemenien ja taimien kanssa.

Yhteisöllinen kaupunkiviljely on nyt kovassa nosteessa. Ajatuksena on, että yhdessä tekemällä tutustuu muihin harrastajiin ja samalla tulee ulkoiltua hyvän harrastuksen parissa. Yhteisöviljelyssä yhdessä oleminen on vähintään yhtä tärkeää kuin sadonkorjuukin. Viljelyn lomassa kahvitellaan ja tutustutaan toisiimme. Opitaan niksejä lannoittamiseen sekä tuholaisten torjuntaan ja pohditaan kasvisten erilaisia käyttötapoja. Yhteisöviljelyn toteuttaa kaupungin sivistystoimi.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Yrttimaalla tavataan!

Tarja Antikainen, p. 044 541 8905
Puutarhuri ja ympäristökasvattaja

Yrttimaan sijainti Jämsänjoen rannalla

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös