Päihdepalvelut

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jämsän kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Jämsän kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

 

Päihdepalveluja on saatavissa A-klinikalta, josta saa apua päihde- ja peliriippuvuuksiin liittyvissä kysymyksissä. Päihdepalveluissa ei ole ikärajaa eikä lähetettä tarvita.

A-klinikka on avoinna ajanvarauksella ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15. Ajanvaraus puh. 040 712 2572 ma-to klo 8–15.30 ja pe 8-14. Kiireellisissä asioissa palvelemme samana tai seuraavana arkipäivänä.

Puhevammaiset, kuurot ja huonokuuloiset voivat varata vastaanottoajan tai perua
varatun ajan tekstiviestillä numeroon 050 433 8344.
Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen syy.

Käyntiosoite: Sairaalantie 11, 42100 Jämsä

Valtakunnallinen päihdeneuvontapuhelin puh. 0800 900 45. Apua päihdetyön ammattilaisilta ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Soittaminen on anonyymia ja maksutonta.

Valtakunnallinen myrkytystietokeskus puh. 0800 147 111. Vastauksia kysymyksiin, jotka koskevat ihmisten äkillisten myrkytysten ehkäisyä ja hoitoa. Myrkytystietokeskus on avoinna ympärivuorokauden ja soittaminen on maksutonta.

 • Ehkäisevän päihdetyön viikko 2022

  Valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45. Viikon teema vaihtuu vuosittain ja tänä vuonna se on lääkkeiden väärinkäyttö. Kampanjaa koordinoi ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, jonka näkyvimpiä yhteistoiminnan muotoja ovat päihdepoliittinen vaikuttamistyö, kampanjatyö sekä koulutukset ja seminaarit. Verkostoa rahoittaa STEA. Kampanjan tarkoituksena on muistuttaa kansalaisia päihteiden käyttöön liittyvistä haitoista sekä tarjota tukea ja tietoa vaihtuvin teemoin.

  Jämsän kaupunki osallistuu kampanjaan tuomalla asiaa esille ja jakamalla siitä tietoa verkkosivulla ja Facebook -sivulla. Päihdeteemaa käsitellään myös yläkoulujen välituntitoiminnassa toiminnallisin menetelmin. Tältä sivulta löytyy myös paljon erilaisia sivustoja päihteiden käytön vähentämisen tai lopettamisen tueksi.

  Kampanjasivut löytyvät täältä:
  Ehkäisevän päihdetyön viikko 2022 (ept-verkosto.fi)

  Mitä tiedät lääkkeistä?

  Lääkkeet ovat tärkeä osa hyvinvointiamme. Lääkkeitä kuitenkin väärinkäytetään päihtymistarkoituksiin tai itselääkinnällisiin tavoitteisiin esimerkiksi omaa ahdistusta helpottamaan. Tässä visassa selvität, mitä sinä tiedät lääkkeiden väärinkäytöstä!

  Testaa, mitä tiedät lääkkeistä -visa

   

  Tipaton tammikuu -kampanja 2023

  Oletko pohtinut voisiko alkoholin tilalle löytyä uusia tottumuksia ja tapoja?

  Tipattoman tammikuun hyötyjä ovat esimerkiksi terveyden kohentuminen, rahansäästö, verenpaineen lasku, liikunnan lisääntyminen, unen laadun parantuminen, seksuaalisen halukkuuden lisääntyminen, mielialan kohentuminen sekä stressihormonien määrän väheneminen.

  Tipattoman voi aloittaa milloin vaan, vaikka kesken kuukauden. Monet jatkavat sitä kuukauden jälkeenkin, sillä tästä putkesta ei ole haittaa.

  Jämsässä järjestetään mocktailbaari Raitin monitoimitilassa tiistaina 24. tammikuuta kello 17-19.

  Tipattoman tammikuun teematapahtuman tarkoituksena on herättää kiinnostusta alkoholittomia juomia kohtaan sekä mieltää ne vaihtoehdoksi baarissa tai saunaillassa alkoholillisen juoman rinnalle.

  Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Tarjolla on mocktaileja ja mocktailreseptejä sekä tietovisa.

  Tapahtuman järjestää Jämsän kaupunki yhteistyössä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n kanssa.

  Lisätietoja valtakunnallisesta kampanjasta: Tipaton – EPT-verkosto

Jaa sosiaalisessa mediassa