Perheiden palvelut

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jämsän kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen.

 Perheiden palvelut hyvinvointialueen verkkosivuilla

Pyydä apua -nappia käyttämällä voit helposti ilmaista huolesi sekä pyytää tukea omaan tai perheenjäsenesi tilanteeseen. Tuenpyyntösi välittyy Jämsän perhepalvelukeskuksessa työskenteleville ammattilaisille.  He ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Tuki ja neuvot annetaan puhelimitse. Tämän keskustelun pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa oikealle auttajataholle omien toiveittesi mukaan. Tee avun pyyntö klikkaamalla yllä olevaa painiketta.

Jos huolesi on akuutti ja kiireellinen, hakeudu tarvittaessa lähimpään ensiapuun tai soita numeroon 112.

Perhepalvelukeskus varmistaa, että lapsiperhe saa erilaisissa elämäntilanteissa tukea ajoissa ja joustavasti. Näitä palveluja ovat:
– äitiys- ja lastenneuvola,
– koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto,
– perheneuvola ja
– lapsiperheiden terapiatyö.

Perhepalvelukeskus

Osoite: Sairaalantie 11, 42100 Jämsä
Palveluvastaava Essi Kusmin puh. 040 826 9655
sähköposti: essi.kusmin@pihlajalinna.fi

Perhepalvelukeskukseen on koottu toiminnallisesti ja hallinnollisesti yhteen lasten ja lapsiperheiden parissa työtä tekeviä erityisosaajia. Tämä mahdollistaa ongelmien varhaisen havaitsemisen, viiveettömän ja nopean hoidon sekä tarvittaessa kuntoutuksen. Toiminnassa pyritään erityisesti ongelmien ennaltaehkäisyyn ja siihen, että perhe itse löytää omia voimavaroja selvitä arjen haasteista. Tavoitteena on myös, että seudulle muodostuisi uusia vertaisryhmiä tukemaan lapsiperheitä.

Perhepalvelukeskuksen toiminnassa korostuu saumaton yhteistyö perussosiaalitoimen, päivähoidon, lastensuojelun ja koulujen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös seudun muiden toimijoiden (nuoriso- ja vapaa-aikatoimi, seurakunnat, järjestöt, poliisi) kanssa, jolloin syntyy yhteistyöverkostoja tukemaan lapsiperheiden voimavaroja.

Puhevammaiset, kuurot ja huonokuuloiset voivat varata vastaanottoajan tai perua
varatun ajan tekstiviestillä numeroon 050 436 0129.
Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen syy.

Jaa sosiaalisessa mediassa