Terveyspalvelut

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jämsän kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi. Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan. Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Jämsän kaupungin ja Keski-Suomen pelastustoimen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Jämsän Terveys Oy:n terveysasemat ovat ensisijaisia hoitopaikkoja silloin, kun kokee tarvitsevansa apua terveyteen liittyvissä asioissa. Terveysasemalle voi ottaa yhteyttä puhelimella tai mennä käymään aukioloaikoina. Siellä tehdään hoidon tarpeen arvio, varataan aika tarpeen mukaan hoitajalle tai lääkärille. Joissain tapauksissa riittävät kotihoito-ohjeet. Terveysasemalta asiakas voi tarvittaessa saada lähetteen edelleen jatkotutkimuksiin ja jatkohoitoon. Terveysasemien ollessa kiinni kiireelliset sairaudet hoidetaan ensiavussa.

Työterveyshuolto tarjoaa työterveyspalveluja Jämsän ja Kuhmoisten kuntien alueella toimiville yrityksille.

Hammashoitoloista saa ohjeita ja neuvoja hampaiden hoitoon sekä ajan hammastarkastukseen ja -hoitoon.

Fysioterapiassa saat neuvoja ja ohjeita tuki- ja liikuntaelinten vaivoissa, sinne voit saada lähetteen tai voit varata ajan itse kuntoneuvolaan.

Perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolat sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto huolehtivat ehkäisyasioista, raskaana olevista sekä lasten ja nuorten terveestä kasvusta. Näiden yksiköiden tiedot löytyvät perheiden palveluista.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden tiedot löytyvät erillisestä osiosta.

Yleinen hätänumero on 112 ja myrkytystietokeskuksen numero on 09 471 977.

Lisätietoja / yhteystietoja / tarkempaa tietoa terveyspalveluista http://www.jamsanterveys.fi/

Jaa sosiaalisessa mediassa