Palveluseteli

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jämsän kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista 1.1.2023 alkaen.

 Palveluseteli hyvinvointialueen verkkosivuilla

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on rahallinen avustus (maksusitoumus) kunnalta. Palvelusetelillä voit ostaa sosiaali- tai terveystoimen palveluita, jotka kunnan kuuluu järjestää asukkailleen.

Jämsän kaupungin vammaispalvelut ovat ottaneet käyttöön palvelusetelin vammaispalvelulain mukaisessa vaikeavammaisten henkilökohtaisessa avussa ja aikuisten kehitysvammaisten ja autismikirjon henkilöiden asumispalveluissa maaliskuussa 2020. Vammaispalveluiden palvelusetelissä on käytössä Vaana Oy:n OmaVaana-palvelusetelijärjestelmä  

 Miten palvelusetelin saa?

Jos tarvitset henkilökohtaista apua tai kehitysvammaisille aikuisille tarkoitettua asumispalvelua, ota yhteyttä Jämsän kaupungin vammaispalveluihin. Siellä sosiaalityöntekijä tai vammaispalveluohjaaja arvioi, voitko saada palvelusetelin. Jos saat palvelusetelin, saat siitä virallisen päätöksen. Säilytä päätös huolellisesti. Sosiaalityöntekijä tai vammaispalveluohjaaja neuvoo sinua, miten voit käyttää palveluseteliä.

Palvelusetelin saajana voit itse päättää, miltä palveluntuottajalta hankit palvelun. Palveluntuottajien tulee olla Jämsän kaupungin hyväksymiä ja Jämsän kaupungin rekisterissä.

Vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun tuottajat (pdf)
Kehitysvammaisten ja autismikirjon henkilöiden asumispalveluiden tuottajat (pdf)

Jaa sosiaalisessa mediassa