Vapaaehtoistoiminta

Olisiko sinulla aikaa ja kiinnostusta tulla laittamaan töpinää ikäihmisten töppösiin? Monet ikääntyvät ovat yksinäisiä ja kaipaavat seuraa. Kaikilla ikääntyvillä ei ole läheisiä ihmisiä ja auttajia. Sairaudet ja liikkumisen vaikeus saattavat estää asioiden hoitoa, harrastuksia ja muuta sosiaalista toimintaa. Tulisitko sinä mukaan auttamaan? Meillä on tarjolla sinulle monipuolisia tehtäviä ja toimenkuvia omien kiinnostustesi mukaan. Aikataulut voit valita itse ja sinua perehdytetään asiakkaisiin ja toimintaympäristöön.

Vapaaehtoinen toimii tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Sinulla ei siis tarvitse olla kokemusta vanhusten kanssa toimimisesta. Meille ei myöskään ole väliä oletko nuori vai vanha. Tarvitsemme kaikenikäisiä ihmisiä ikääntyvien iloksi ja avuksi. Tärkeintä on, että olet luotettava ja kiinnostunut ikäihmisistä. Vapaaehtoistyö on palkatonta ja omaehtoista auttamistyötä, josta saa hyvän mielen itselleen. Vapaaehtoistyö ei korvaa ammatillista työtä eikä vähennä viranomaisten vastuuta.

Meillä on tarjota sinulle kaikenlaisia toimintamahdollisuuksia ikäihmisten päiväkeskuksissa, palvelutaloissa, dementiakodeissa, kotihoidossa ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä. Vapaaehtoinen voi vaikkapa saunapäivinä laittaa papiljotteja, olla saattoapuna lääkärissä, leipoa ikääntyvän kanssa pullaa, lähteä yhteiselle kalastusreissulle, auttaa pihan haravoinnissa ja puutarhatöissä, lukea ikääntyville päivän lehtiä, käydä kävelyreissuilla, ohjata kuntosalilla, vetää omaishoitajien vertaistukiryhmää, pitää lauluhetkeä tai ihan mitä vaan, mistä ikääntyvät saavat iloa ja tukea arkeensa.

Vapaaehtoinen saa toiminnasta itselleen hyvän mielen, mielekästä tekemistä, uusia ystäviä ja uuden harrastuksen. Työyksikkö, johon tulet, perehdyttää sinut asiakkaisiin ja tiloihin. Saat heiltä tukea ja vastauksia kysymyksiisi. Järjestämme myös yhteisiä töpinäiltoja, jossa tapaat muita vapaaehtoisia ja saat vertaistukea ja ohjausta vapaaehtoistyöhösi. Sinulla on mahdollisuus osallistua myös erilaisiin kunnan järjestämiin koulutuksiin.

Ikääntyvät ovat erilaisia, kuten me kaikki. Sinulla ei tarvitse olla vapaaehtoistoimijaksi tullessasi erityistietoja ikääntymisestä, sairauksista ja vanhusten kanssa olemisesta. Muutama perustieto voi kuitenkin auttaa sinua alkuun jos vanhustyön maailma on sinulle täysin vieras. Voimme järjestää sinulle ja muille vapaaehtoisille perustietoa vanhuuteen liittyvistä asioista.

Otamme sinut ilolla mukaan osaksi työporukkaamme! Uskomme, että pienillä hyvillä teoilla maailma muuttuu paremmaksi. Vanhustyöhön tarvitaan lisää iloa ja positiivista tekemisen meininkiä. Tehdään sitä nyt yhdessä! Varmistetaan, että Jämsän seudun ikääntyvät voivat viettää viimeiset elinvuotensa täysillä ja elämässä kiinni.

Lue lisää

Kiinnostuitko?

Jämsän alueella voit ottaa yhteyttä suoraan siihen yksikköön, jossa haluaisit tehdä vapaaehtoistyötä hyvinvointitorin asiakasohjaajaan puh. 050 570 0446 tai JT.hyvinvointitori@pihlajalinna.fi

Kuhmoisten alueella kotihoidon esimies, puh. 0400 357 714

Jaa sosiaalisessa mediassa