Etätyötilasta arjen sujuvuutta

Tomi Rantanen on Digialla integraatioasiantuntijana. Tilanteesta ja tarpeesta riippuen hän toimii joko integraatioarkkitehtina, kehittäjänä, tuotekehittäjänä, tietoturva-asiantuntijana tai yleisenä härvääjänä. Jämsä Tehdas -etätyötila on tällä viikolla tuonut hänelle arjen sujuvuutta työntekoon. Jämsän keskustassa sijaitseva etätyötila on mahdollistanut työnteon ja Jämsässä asuvien vanhempien auttamisen yhdistämisen.

Tehtaan arkeen kuuluvat uudet käyttäjät, jotka tulevat nauttimaan jämsäläisestä hyvästä työpäiväkokemuksesta. Tämän viikon maanantaina Tehtaan ovenkahvaan tarttui Rantasen Tomi. Tomin vanhemmat asuvat Jämsässä. Hänelle tuli tarve yhdistää toisiinsa työnteko ja vanhempien auttaminen eli fyysinen läsnäolo Jämsässä.

Jämsä Tehdas -etätyötila on kyllä ollu mulle pelastus. Ilman tätä viikon viettäminen Jämsässä vanhempien apuna ei olis ollut mahdollista.

Uuden oppimista ja poisoppimista

Tomi on työskennellyt jo seitsemän vuotta Digialla, jossa hän aloitti jo ohjelmistosuunnitteluopintojen aikana. Tapahtui siirtymä Herburgerin vuoropäälliköstä integraatioiden asiantuntijaksi.

Työuran alussa tuli koko ajan uutta opeteltavaa, mm. teknologiat, protokollat, rajapinnat ja suunnittelumallit. Teknologiaosaamisen rinnalla vuorovaikutus-, mukautumis- ja työnhallintataidoista on muodostunut tärkeä osa arjen työskentelyä.

Uuden oppimisen rinnalla Tomia innostava ajatus on poisoppiminen, koska suurin osa työuran aikana opitusta tiedosta on jo vähintään kertaalleen ehtinyt vanhentua.

En jaksa odottaa, mitä pääsen unohtamaan huomenna!

Tomi Rantanen Jämsä Tehtaalla 16.11.2022

Tomi Rantanen on integraatioasiantuntija ja on työskennellyt Digialla jo seitsemän vuotta.

Opettele, nuku, unohda, toista

Tomin mielestä hänen oma uratarina ei ole vielä lähellekään valmis eivätkä jo opitut taidot riitä yksinään vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Opettele uusi. Nuku. Unohda vanha. Toista.

Olisko tuossa jotain, mitä sinäkin voisit kokeilla?

Keskustelu jatkukoon

Tomin kanssa keskustelua syntyy hyvin vaivattomasti. Työhön liittyen teemojen lisäksi Tomi on erityisen kiinnostunut musiikin tekemisestä, eSportista ja showpainista. Showpaini on kuulemma teema, jonka voi kytkeä lähestulkoon mihin aihepiiriin tahansa.

Jos Tomin puheisiin on uskominen, hänet tullaan varmasti näkemään Tehtaalla myös jatkossa. Mahtavaa!

Mikäli sinua kiinnostaa lukea laajemmin Tomista ja hänen urastaan, klikkaa alla olevasta linkistä Digian sivujen uratarinoihin.

Artikkelin on tuottanut Jämsä Tehdas -etätyötila hanke, jonka toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta