Tervetuloa Haapajoen kyläyhdistyksen kotisivuille

Haapajoen leikkkikenttä

Haapajoella on nyt lapsille oma leikkikenttä

Yleistietoa kylästä ja kyläyhdistyksestä

Haapajoen (Yijälän) kylä sijaitsee noin 5 kilometriä Jämsästä pohjoiseen Himoksen laskettelukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kylässä on noin 100 taloutta. Haapajoen kyläyhdistys ry perustettiin vuonna 1997. Tavoitteena oli kyläläisten yhteistoiminnan lisääminen sekä kylän ja asukkaiden etujen ajaminen. Kyläyhdistys päätettiin heti rekisteröidä ja toiminta lähti käyntiin. Kyläyhdistykseen on liittynyt kylästä noin 60 taloutta.

Kyläyhdistyksen toimintatarkoitus:

Kyläyhdistys ollut aktiivisesti yhdeydessä Jämsän kaupunkiin ja muihin viranomaisiin kyläläisiltä tulleiden aloitteiden eteenpäin viemiseksi. Ensimmäisten toimintavuosien aikana on toiminta ollut aktiivista. On järjestetty teatteriretkiä, risteilyjä sekä pidetty vuosittain kyläjuhlat. Liikuntaakaan ei ole unohdettu, vaan yhdistyksellä on käytettävissä salivuoro Särkijärven kuntotalolla sunnuntaisin.

Patalahden uimalaitos

Kyläyhdistys teki keväällä 2000 Jämsän kaupungin kanssa sopimuksen Patalahden uimalaitoksen saunarakennuksen vuokraamisesta yhdistykselle. Rakennus oli melko huonokuntoinen, mutta kyläläisten talkootyöllä se saatiin hyvään kuntoon. Saunaa on pidettiin auki kesäisin ja sen saama suosio oli suuri. Kyläyhdistys pystyi palkkaamaan Jämsän 4H-yhdistyksen kautta yhden tai useamman työntekijän saunalle kesätöihin. Yhdistys luopui saunan ylläpidosta vuonna 2005.

Valid XHTML 1.1!

Näiden sivujen ylläpitäjä on Keijo Nahkala keijo.nahkala@pp1.inet.fi, päivitetty 06.04.2009.