Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Miten taataan varhaiskasvatuksessa riittävä hygieniataso epidemia- ja poikkeusolosuhteiden aikana

Vastaus: Siivouksessa kaikissa varhaiskasvatuksen kohteissa tehostetaan kosketuspintojen pyyhintää kausisairauksien varalle keväisin ja syksyisin. Epidemiatilanteissa tehostamista tehdään lisääntyneen pyyhinnän ohella mm. desinfioivan puhdistusaineen käyttöä lisäämällä. Sekä ns. normaalien kausisairauksien, että COVID-19:ään varautumisen näkökulmasta. 18.3.2020 lukien siivoushenkilöstöresurssia lisätty päiväkoteihin.

Voiko kotipalveluateriakuljettaja mennä asiakkaan kotiin ateriatoimituksen yhteydessä

Vastaus: Jämsän Terveyden ja Jämsän Ateria liikelaitoksen sopimukseen liittyvät kotiateriat kuljettaa asiakkaille Posti Oy. Posti Oy on ohjeistanut kuljettajat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaatimalla tavalla.
Käsien pesua ja desinfiointia on korostettu, samoin suojakäsineiden käyttöä ja niiden vaihtamista asiakaskäynnin jälkeen. Jokaisen asiakaskäynnin jälkeen kuljettajat hävittävät suojakäsineet sekä tekevät käsien desinfioinnin autossa ennen ja jälkeen asiakaskäynnin. Kuljettajan noustessa autosta hän laittaa hengityssuojaimen kasvoilleen ennen asiakkaalle menoa.
Mikäli asiakas haluaa, että kuljettaja ei mene sisälle, niin ateriaboksi jätetään oven taakse. Asiakkaan tai hänen omaisensa tulee sopia tästä toimintatavasta ennakkoon Ruokapalvelukeskus Arinassa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 040 139 7005.

Onko verkostovesi turvallista käyttää ja juoda

Vastaus: Kyllä on turvallista. Vesihuoltolaitos toimii normaalisti. Tarvittaessa lisätietoja antaa vesihuoltopäällikkö Pekka Karppinen puh. 040 1352211, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuinka yli 70-vuotiaan ruokahuolto ja muu apu on järjestettävissä

Vastaus: Pyydäthän ensisijaisesti avuksi omaisia/muita läheisiä huomioiden tartuntavaaran itsellesi sekä ikäihmisille. Jos ko. apua ei ole saatavilla, voit ottaa yhteyttä palveluihin liittyvissä kysymyksissä Hanna-Leena Santaniemeen (vanhuspalvelut, Jämsän Terveys), puh. 040 507 9572. Vaihtoehtoisia yhteistietoja hoitokoordinaattorit Kati Lahtinen, puh. 040 568 2495 tai Pirkko Peltomaa, puh. 0400 646 211. Yleistä neuvontaa tarjoaa Ikätori, puh. 050 570 0446.
Katso myös valtakunnalliset ohjeet sivulta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Muuta mihin voit löytää vastauksen

Vapepa mukana tarvittaessa, mistä tunnistan Vapepan

Vastaus: tarkista aina henkilökortti. Vapepa toimii yksityisesti. Liikkuvat tehtävässä selkeästi tunnistettavassa virkapuvussa, joko SPR:n tai Vapepan huomioliivi ja henkilökortti mukana. Vapepan paikallinen päivystyspuhelin 0400 731 569

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn