Koronavirus

Päivitetty 10.1.2022

Jämsän kaupunki noudattaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän suosituksia sekä AVIn rajoituksia.

Alla Jämsän kaupungin voimassa olevat suositukset ja rajoitukset edellä mainittujen viranomaisten mukaisesti.

Kaupunginjohtajan päätös 7.1.2022
Kaupunginjohtajan päätös 23.12. tilojen ja toimintojen rajoitukset ajalla 25.12.-7.1.

Neuvonta

Jämsän kaupungin neuvonta, osoitteessa Keskuskatu 17 Jämsä, palvelee normaalisti arkisin klo 9-15.

Kaupungin virastojen yli 10 henkiön avoimien asiakastilojen ja asiakaspalvelun toteuttamiseen tarkoitettujen neuvottelutilojen asiakaspaikkamääriä vähennetään 75 % tavanomaisesta.

Kasvatus- ja opetuspalvelut

Varhaiskasvatus

Palvelu toimii normaalisti. Palvelussa noudatetaan korona-ajan terveysturvallisuusohjeita. 
Huoltajille suositellaan maskin käyttöä lasta tuotaessa ja haettaessa.

Perusopetus ja lukio

Perusopetus ja lukiokoulutus on lähiopetuksessa. 
Jämsän kaupungin peruskouluissa ja  lukiokoulutuksessa noudatetaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL:n laajennettua maskisuositusta yli 12-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa toistaiseksi.

Jämsän kaupungin hallinnoimien tilojen käyttö

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kieltää edelleen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa, mutta ei enää ulkotiloissa. Tilojen sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa rajatummin. Rajoitukset ovat voimassa 8.-21. tammikuuta 2022. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Tiedote 7.1.2022 Näin rajoitustoimet muuttuva 
Tiedote 23.12.2021 Näin tiukentuvat rajoitukset näkyvät kaupungin toiminnassa
Tiedote 11.12.2021 Rajoituksia kaupungin tilojen käyttöön
Tiedote 9.12.2021 Yleisörajoitukset ja koronapassin käyttö kaupungin tiloissa

Jämsän työväenopisto ja Jämsänjokilaakson musiikkioppilaitos

Vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastukset voidaan aloittaa normaalisti. Aikuisten osalta vain etäopetuksena järjestettävä toiminta on mahdollista. Muu kurssitoiminta voidaan aloittaa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti aikaisintaan 17. tammikuuta alkaen. Ryhmäliikuntakurssien osalta lukukausi voi alkaa aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti aikaisintaan 22. tammikuuta.

Kirjasto– ja vapaa-aikapalvelut

Kirjastot

Kirjastot ovat avoinna normaalisti.  Myös keskustan lehtilukusali on avoinna.
Kirjaston tiedotteet.

Kirjastoja koskevat rajoitetut lukupaikkamäärät 
Pääkirjasto: lukusalissa 7 lukupaikkaa + 1 tietokonepaikkaa
Kuoreveden omatoimikirjasto: lukusalissa 4 lukupaikkaa, asiakasmäärärajoitus yht. 10 henk
Länkipohjan omatoimikirjasto: lukusalissa 4 lukupaikkaa, asiakasmäärärajoitus yht. 10 henk
Kirjastoautossa 2 asiakasta kerralla tai perhekunta, koulu- ja päiväkotipysäkeillä sovitaan erikseen
Keskustan lehtilukusali: 5 lukupaikkaa + 1 tietokonepaikka

Galleria Kivipankki

Kivipankin henkilömäärä rajoitetaan enintään 10 henkeen 30. tammikuuta saakka.

Jokivarren puukoulu

Tiloja ei vuokrata ulkopuolisille toimijoille 7.1.-21.1. välisenä aikana.

Harrastustilat

Muun muassa joukkueurheilu, ryhmäliikuntatoiminta, itsepuolustuslajit sekä ja kuoro- ja teatteritoiminta on kielletty kaupungin tiloissa 21. tammikuuta saakka. Rajoitus ei koske vuonna 2003 syntyneitä ja sitä nuorempia lapsia.

Ulkotilojen, kuten tekojääradan, käyttäminen joukkueurheiluun on kielletty lukuun ottamatta vuonna 2003 syntyneiden tai sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa. Valvontaa voidaan suorittaa pistokokein. Pukutilat ovat suljettuina 30. tammikuuta saakka.

Nuorisotilat

Jämsän kaupungin nuorisotilojen enimmäispaikkamäärää rajoitetaan seuraavasti:
Nurkkis: 26 henk
Köpis: 14 henk
Kuutti: 10 henk
Moottoripaja: 6 henk

Nuorisotilojen aukioloajat näet täältä.
Tulethan nuorisotiloille terveenä ja huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. 12 vuotta täyttäneille henkilöille suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Uimahalli Koskikara

Uimahalli, sauna, pukutilat, kuntosali ja kahvio pidetään suljettuna 25.12.-21.1. välisen ajan. Tästä huolimatta vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien harrasteryhmät voivat jatkaa toimintaansa.

Omatoimikuntosalit

Omatoimikuntosalit avataan, mutta enimmäiskäyttäjämäärää rajoitetaan 30. tammikuuta saakka. Kuoreveden omatoimikuntosalilla saa olla enintään 11 henkeä yhtä aikaa, Länkipohjassa enintään 7 henkeä. Rajoituksien noudattamista seurataan kirjaantumistiedoista, myös pistokokeet ovat mahdollisia.

Merkittävän tai kohtalaisen riskin tilaisuudet

Merkittävän riskin tilanteissa olosuhteet ovat erityisen otollisia koronavirustartunnoille. Kohtalaisen riskin tilanteissa olosuhteet mahdollistavat koronavirustartunnat ja taudin leviämisen, jos kontaktien välttämiseen ei erityisesti kiinnitetä huomiota. THL on valmistellut riskipotentiaalin arviointitaulukon, jota voi käyttää tukena arvioitaessa eri tilaisuuksiin liittyvää tartuntariskiä ja leviämispotentiaalia. Kohtuullisen riskin sisältävät esimerkiksi joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat.

Vastuu ja harkinta merkittävän riskin tapahtuman terveysturvallisuudesta on aina tilaisuuden järjestäjällä. Kaupungin hallinnoimissa tiloissa merkittävän tai kohtuullisen riskin tilaisuudesta on kysymys lähinnä liikuntahalleissa, joissa on numeroimattomat katsomot.

Kaupungin liikuntahalleissa numeroimaton katsomo on Jämsänkosken yhtenäiskoulussa, Jämsänjoen yhtenäiskoulun Vitikkalan liikuntasalissa sekä Jämsän liikuntahallilla. Merkittävän tai kohtuullisen riskin tilaisuuksissa suositellaan maskin käyttöä.

Etätyö  

Jämsän kaupungilla on etätyö voimassa toistaiseksi.
Asiakaspalvelupisteet ovat avoinna normaalisti.

Muut suositukset

  • Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin ja ulkomaille.
  • Kauppojen yleisissä tiloissa tarpeetonta oleskelua suositellaan välttämään.

Kasvomaskien käyttö

Jämsän kaupunki noudattaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL:n maskisuositusta. Maskisuositus on voimassa toistaiseksi.
Suositus luettavissa Tay:sin sivustolla (tays.fi): Suositus kansalaisille kasvomaskien käytöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella

  • Suositamme kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä. Pyydämme asiakkaita huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta ja noudattamaan kahden metrin turvaväliä.
  • Kouluissa kasvomaskia suositellaan yli 12-vuotiaille käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.
  • Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa sekä Jämsän työväenopistossa suositellaan kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille opiskelijoille kaikissa niissä tilanteissa, joissa sen käyttö on mahdollista. Alle ja yli 12-vuotiaiden ryhmissä, joissa on molempia ikäluokkia, voivat opiskelijat halutessaan käyttää maskia. Oppilaat käyttävät omia maskejaan.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn