Koronavirus

Päivitetty 29.4.2021

Jämsän kaupunki noudattaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän suosituksia sekä AVIn rajoituksia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kuusi henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa 30.4.2021 saakka. 

Alla Jämsän kaupungin voimassa olevat suositukset ja rajoitukset edellä mainittujen viranomaisten mukaisesti.

Neuvonta

Jämsän kaupungin neuvonta, osoitteessa Keskuskatu 17 Jämsä, palvelee normaalisti arkisin klo 9-15.

Kasvatus- ja opetuspalvelut

Varhaiskasvatus

Palvelu toimii normaalisti. Palvelussa noudatetaan korona-ajan terveysturvallisuusohjeita. 
Huoltajille suositellaan maskin käyttöä lasta tuotaessa ja haettaessa.

Perusopetus ja lukio

Perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa on palattu lähiopetukseen.

Jämsän kaupungin peruskouluissa ja  lukiokoulutuksessa noudatetaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL:n laajennettua maskisuositusta yli 12-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Lukion vanhojen tanssit järjestetään elokuussa 2021.

Jämsän työväenopisto ja Jämsänjokilaakson musiikkioppilaitos

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmä 3.3. sekä Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä 4.3. ovat linjanneet, että Työväenopiston aikuisten ryhmät (v.2001 syntyneet ja vanhemmat ryhmät)  voivat jatkaa  kursseja ainoastaan etäopetuksena.

Työväenopiston lasten ja nuorten ryhmät ovat tauolla 5.4.2021 saakka. Musiikkiopiston muskariryhmät sekä lapsikuoro ovat etäopetuksessa. Alle 20-vuotiaiden opiskelijoiden yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena.

Kirjasto – ja vapaa-aikapalvelut

Kirjastot

Pääkirjasto ja omatoimikirjastot toimivat rajoitetusti 30.4. saakka. 

Tiedote 15.4.2021:  Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminnan rajoituksiin muutoksia

Pääkirjaston katutason tilat ovat käytössä rajoitetusti. Asiakkaat eivät pääse kirjaston muihin tiloihin valitsemaan aineistoa ja lehtilukusali sekä muut oleskelutilat on suljettu. Asiakasmäärä on rajoitettu 1.5. alkaen kymmeneen henkilöön kerralla. Asiakkaat voivat noutaa varaamansa aineiston ja palauttaa lainojaan, myös jonkin verran muuta aineistoa on lainattavissa.

Pääkirjasto on avoinna maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 10-19 sekä torstaina ja perjantaina klo 10-17 sekä lauantaisin klo 10-14. Omatoimikirjastot Kuorevedellä ja Länkipohjassa ovat avoinna joka päivä klo 7-21.

Kirjastoauto palvelee normaalisti. Asiakkaiden sisäänpääsy rajoitetaan kerrallaan kahteen henkilöön. Maskisuositus yli 12-vuotiaille. 

Lisätietoja kirjastoauton toiminnasta ja reittiaikataulu sivustolla Kirjastoauto Severus.

Galleria Kivipankki

Kivipankki on suljettu 30.4.2021 saakka.  

Jokivarren puukoulu

Jokivarren puukoulua ei toistaiseksi voi varata yksityiskäyttöön.

Harrastustoimintaan tarkoitetut tilat

Vuonna 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta on mahdollista 21.4.2021 alkaen noudattamalla OKM:n ja THL:n ohjeita niin sisällä kuin ulkonakin kokoontuvien ryhmien osalta. Lisäksi on sovellettava enintään 10 henkilön ryhmäkokoa, vältettävä lähikontakteja ja säilytettävä 2 metrin turvavälit.

  • Aikuisten harrastustoiminta on suljettu Jämsän kaupungin sisätiloissa 9.5. saakka ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä.

  • Liikunnan harrastamisessa muutoksena aiempaan on, että ulkoliikunnassa alle 12-vuotiaiden (2008 ja sen jälkeen syntyneiden) ohjatussa ryhmäliikunnassa voi harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailutoiminta ei ole mahdollista.

Nuorisotilat

Nuorisotiloilla voidaan aloittaa vuonna 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta 21.4.2021 alkaen noudattamalla OKM:n ja THL:n ohjeita. Moottoripajatoiminta on tauolla vielä toistaiseksi.

Uimahalli Koskikara

Uimahalli on suljettuna 9.5.2021 saakka.
Uimahalli Koskikarassa järjestetään ainoastaan koulujen uimaopetusta sekä lääkinnällistä kuntoutusta. Vuonna 2002 ja sitä nuorempien harrastustoiminta on mahdollista 21.4. alkaen.
Uimahallin eläkeläisvuorot ovat tauolla 9.5.2021 saakka.

Uimahallissa on voimassa yli 12-vuotiaille maskisuositus halliin tultaessa ja poistuttaessa sekä pukutiloissa.

Etätyö  

Jämsän kaupungilla noudatetaan THL:n etätyösuositusta niissä tehtävissä, joissa etätyö on mahdollista toteuttaa. Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi. Asiakaspalvelupisteet ovat avoinna normaalisti.

Muut suositukset

  • Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin ja ulkomaille.
  • Kauppojen yleisissä tiloissa tarpeetonta oleskelua suositellaan välttämään 30.4.2021 asti.

Kasvomaskien käyttö

Jämsän kaupunki noudattaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL laajennettua maskisuositusta. Maskisuositus on voimassa toistaiseksi.
Suositus luettavissa Tay:sin sivustolla (tays.fi)Suositus kansalaisille kasvomaskien käytöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella

  • Suositamme kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä. Pyydämme asiakkaita huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta ja noudattamaan kahden metrin turvaväliä.
  • Kouluissa kasvomaskia suositellaan yli 12-vuotiaille käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.
  • Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa sekä Jämsän työväenopistossa suositellaan kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille opiskelijoille kaikissa niissä tilanteissa, joissa sen käyttö on mahdollista. Alle ja yli 12-vuotiaiden ryhmissä, joissa on molempia ikäluokkia, voivat opiskelijat halutessaan käyttää maskia. Oppilaat käyttävät omia maskejaan.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn