Koronavirus

Päivitetty 1.3.2021

Jämsän kaupunki noudattaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän suosituksia sekä AVIn rajoituksia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kymmenen henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa 31.3.2021 saakka. AVI antaa jatkopäätöksen yleisötilaisuuksista viikon 5 aikana.

Alla Jämsän kaupungin voimassa olevat suositukset ja rajoitukset edellä mainittujen viranomaisten mukaisesti.

Neuvonta

Jämsän kaupungin neuvonta, osoitteessa Keskuskatu 17 Jämsä, palvelee normaalisti arkisin klo 9-15.

Kasvatus- ja opetuspalvelut

Varhaiskasvatus

Palvelu toimii normaalisti. Palvelussa noudatetaan korona-ajan terveysturvallisuusohjeita. 
Huoltajille suositellaan maskin käyttöä lasta tuotaessa ja haettaessa.

Perusopetus

Perusopetus jatkuu lähiopetuksena. Lähiopetuksessa noudatetaan korona-ajan terveysturvallisuusohjeita.

Jämsän kaupungin peruskouluissa noudatetaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL:n laajennettua maskisuositusta yli 12-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Lukio

Lukiossa noudatetaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL:n laajennettua maskisuositusta. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Abiturienteille suositellaan omaehtoista karanteenia kaksi viikkoa ennen ensimmäistä ylioppilaskirjoituspäivää ja kirjoitusten ajan.

Jämsän työväenopisto ja Jämsänjokilaakson musiikkioppilaitos

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmä sekä Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä ovat linjanneet tiistaina 16.2., että yli 12-vuotiaiden vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opetusta voidaan jatkaa lähiopetuksena alle 10 opiskelijan ryhmissä.

Alle 12-vuotiaiden ryhmät voivat uusien linjausten mukaisesti kokoontua yli 10 opiskelijan ryhmissä. Tämä koskettaa erityisesti musiikkiopiston musiikkileikkikouluryhmiä.

Tiedote 17.2.2021: Jämsän työväenopiston ja Jämsänjokilaakson musiikkiopiston lähiopetus ke 17.2. alkaen

Jämsän kaupungin musiikkioppilaitoksessa ja työväenopistossa noudatetaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL:n laajennettua maskisuositusta yli 12-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Työväenopiston kurssit järjestetään pääsääntöisesti etäopetuksena. Lasten ja nuorten toiminta jatkuu pienryhmissä. Jämsänjokilaakson musiikkiopiston opetus järjestetään lähiopetuksena alle 20-vuotiaiden opiskelijoiden osalta ja yli 20-vuotiaiden osalta etäopetuksena.

Kirjasto – ja vapaa-aikapalvelut

Kirjastot

Pääkirjasto ja omatoimikirjastot toimivat rajoitetusti.
Kirjastot ovat asiakkaiden käytettävissä ripeää asiointia varten maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen siten, että pysytään korkeintaan 10 henkilön ryhmäkoossa. Jämsän pääkirjastossa voi valita aineistoa myös muualla kuin aulan rajatuissa tiloissa. Lehtilukusali on avoinna vain lainaamista varten.

Pääkirjasto on avoinna maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 10-19 sekä torstaina ja perjantaina klo 10-17. 1.2. alkaen myös lauantaisin klo 10-14.
Omatoimikirjastoissa Kuorevedellä ja Länkipohjassa on valvoja paikalla. Ne ovat avoinna tiiistaina ja torstaina klo 10-16 sekä keskiviikkona klo 12-18. 
1.2. alkaen omatoimikirjastot ovat avoinna joka päivä klo 7-21.

Kirjastoauto palvelee normaalisti. Asiakkaiden sisäänpääsy rajoitetaan kerrallaan kahteen henkilöön. Maskisuositus yli 12-vuotiaille. 
Lisätietoja kirjastoauton toiminnasta ja reittiaikataulu sivustolla Kirjastoauto Severus.

Galleria Kivipankki

Kivipankki on avoinna normaalisti, kävijämäärä samanaikaisesti on enintään 10 henkilöä. Maskisuositus yli 12-vuotiaille.

Jokivarren puukoulu

Jokivarren puukoulua ei toistaiseksi voi varata yksityiskäyttöön.

Julkiset päiväkoti-, koulu- ja liikuntatilat

Julkisissa sisätiloissa yleisömäärää rajataan korkeintaan kymmeneen henkilöön 15.3.2021 saakka. Jämsän kaupungin julkiset tilat on suljettu harrastustoiminnalta seuraavin poikkeuksin:

 • Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta on mahdollista kaikissa sisäliikuntatiloissa ja muissa, kyseiselle toiminnalle varatuissa tiloissa mukaan lukien koulujen opetussuunnitelman mukainen uinninopetus. Lasten ja nuorten ohjatut harrastusryhmät toteutetaan korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia, ei kuitenkaan liikuntasuorituksen aikana.
 • Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Lisätietoja asiasta vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 571 6556.
 • Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse edellä poikkeuksena mainitusta ammattilaisurheilusta. Jämsän kaupunki ei myönnä ylläpitämiinsä tiloihin vuoroja kilpailu- ja ottelutapahtumiin.
 • Ulkoliikuntatiloissa käyttäjien tulee huomioida AVIn kokoontumisrajoitus. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty.  Turvallisuussuunnitelma hyväksytetään Jämsän kaupungissa tartuntataudeista vastaavalla lääkärillä. Turvallisuussuunnitelman tulee pitää tiedon siitä, miten suunnitelman noudattamisesta huolehditaan ja miten sitä valvotaan.  Tapahtuman järjestäjä vastaa järjestelyistä ja turvallisuudesta.  Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yli 10 henkilön yleisöä AVIn kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.
 • Luistelukenttien pukukopit on suljettu. Luistimien vaihto tapahtuu ulkopenkeillä.

Jäähalli

Längelmäki Halli Oy:lle on kiinni 15.3.2021 saakka, kuitenkin niin, että lasten ja nuorten (alle 20 v.) harrastustoiminta mahdollistetaan kokoontumisrajoitus huomioiden. Muiden jäähallien suositellaan toimivan samoin. Koulujen liikunnanopetus jäähalleissa toteutetaan normaalisti.

Nuorisotilat

Jämsän kaupungin nuorisotilat pidetään edelleen suljettuina. Tiloissa voidaan tuottaa kunnan tarjoamaa nuorisopalvelua suunnitelmallisesti pienryhmissä.

Uimahalli Koskikara

Uimahalli Koskikara on avoinna alle 20-vuotiaille ohjatun toiminnan piirissä oleville lapsille ja nuorille, sekä kaiken ikäisille lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä oleville asiakkaille erikseen määriteltyinä aikoina. Lisäksi uimahalli on avoinna eläkeläisille, joilla on eläkeläiskortti.
Tiedote 13.1.2021Uimahalli Koskikara avautuu eläkeläisille perjantaina 15.1. alkaen

Uimahallissa on voimassa yli 12-vuotiaille maskisuositus halliin tultaessa ja poistuttaessa sekä pukutiloissa.

Lasten kaikissa harrastuksissa huomioitavaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pandemiaohjausryhmän sekä Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmän 16.2.2021 linjauksen mukaan Jämsässä vapautetaan alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta 10 henkilön ryhmäkokosuosituksesta. Alle 12-vuotiaiden kilpailu- ja ottelutoiminnan järjestäminen on mahdollista myös sisäliikuntatiloissa ilman yleisöä. Jämsän kaupunki suosittelee, että mahdollinen kilpailutoiminta pidetään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Lasten ohjatuissa harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa. Joukkueiden ja ryhmien mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan.  Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa tilanteissa lukuun ottamatta liikuntasuoritusta ja uimahallin pesu- ja saunatiloja. Toiminnan järjestäjät, esimerkiksi seurat, vastaavat ohjatun harrastustoiminnan järjestelyistä ja turvallisuudesta.

Tiedote 17.2.2021: Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnan ryhmäkokosuosituksesta luovutaan Jämsässä 17.2. alkaen

Etätyö  

Jämsän kaupungilla noudatetaan THL:n etätyösuositusta niissä tehtävissä, joissa etätyö on mahdollista toteuttaa. Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi. Asiakaspalvelupisteet ovat avoinna normaalisti.

Muut suositukset

 • Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin ja ulkomaille.
 • Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauottamisesta suositellaan jatkettavaksi 15.3.2021 asti.
 • Kauppojen yleisissä tiloissa tarpeetonta oleskelua suositellaan välttämään 15.3.2021 asti.

Kasvomaskien käyttö

Jämsän kaupunki noudattaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ja THL laajennettua maskisuositusta. Maskisuoistus on voimassa toistaiseksi.
Suositus luettavissa Tay:sin sivustolla (tays.fi)Suositus kansalaisille kasvomaskien käytöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella

 • Suositamme kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä. Pyydämme asiakkaita huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta ja noudattamaan kahden metrin turvaväliä.
 • Kouluissa kasvomaskia suositellaan yli 12-vuotiaille käytettäväksi oppitunneilla, harrastustoiminnassa ja koulukuljetusten aikana. Maskisuositus on voimassa siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.
 • Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa sekä Jämsän työväenopistossa suositellaan kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille opiskelijoille kaikissa niissä tilanteissa, joissa sen käyttö on mahdollista. Alle ja yli 12-vuotiaiden ryhmissä, joissa on molempia ikäluokkia, voivat opiskelijat halutessaan käyttää maskia. Oppilaat käyttävät omia maskejaan.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn