Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Heinäkuussa ovat avoinna kaikki Jämsän kotiseutumuseot, eli Aarresaari Jämsänkoskella, Kuoreveden Kotiseutumuseo, Längelmäen Kotiseutumuseo ja Pälämäen museo Jämsän keskustan tuntumassa. Myös kaupungin omistama Maamiehen museo avautuu heinäkuun ajaksi.

Kotiseutumuseoiden lisäksi Jämsästä löytyy myös hienoja erikoismuseoita. Ilmailumuseo Hallinportti ja kirkkomuseot ovat hyviä esimerkkejä museoista, joissa on talletettuna oman alansa harvinaista esineistöä koko maatakin ajatellen.

Kotiseutumuseoissa vierailemalla tuttukin asuinympäristö avautuu uudella tavalla. Rakennuksien, esineistön ja niihin liittyvien tarinoiden avulla osa historiasta muuttuu todemmaksi ja inhimillisemmäksi.

Virtuaalimuseo Museo24 on internetin välityksellä avoinna jatkuvasti ja sen tiedostot täydentyvät koko ajan. Sen sivustoja selailemalla löytyy paljon mielenkiintoista tarinaa sanoin ja kuvin.

Museo on oivallinen kesän retkikohde niin oman alueen asukkaille kuin kesävieraillekin. Museot kertovat kiehtovia tarinoita Jämsän menneisyydestä. Suomen juhlavuonna on hyvä tehdä aikamatka seudun kehityksen vaiheisiin

Museoiden yhteystiedot ja lisätietoja löytyy Jämsän kaupungin internet – sivuilta.

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn