Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki ja Jämsän Seudun Keräilijät ry järjestävät Suomi100 juhlanäyttelyn Galleria Kivipankilla teemalla ”Terveiset täältä jostakin.”  Teemalla halutaan kunnioittaa ja muistaa sotiemme veteraaneja. Näyttelyssä on esillä mm. rintamalta lähetettyjä kenttäpostikortteja ja kirjeitä, monia erikoiskuoria sekä kortteja, postimerkkejä, tulitikkuetikettejä, rahoja, rintamalla tehtyjä puhdetöitä ja muuta itsenäisyyden aikaan kuuluvaa keräilytavaraa.

Näyttelyn ajankohtaan sijoittuvaa valtakunnallista postimerkin päivää 6.10.2017. Tuolloin näyttelyyn jätetyt postilähetykset leimataan Jämsän postimerkkipäivän muistoleimalla.

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja paikalla on Jämsän Seudun Keräilijöiden edustaja, joka esittelee näyttelyä ja osaa antaa aineistosta lisätietoja. – Näyttely kiinnostanee sota-ajan eläneitä ja kokeneita ihmisiä, mutta toivottavasti se tavoittaa myös koululaisia ja opiskelijoita, koska nyt on näytteillä itsenäisyytemme käännekohtiin liittyvää materiaalia, johon ei juuri ole mahdollisuutta muutoin tutustua, sanoo palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt Jämsän kaupungilta.

Juhlavuoden näyttely on avoinna 24.9. – 8.10.2017 tiistaista sunnuntaihin klo 12 – 17.

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt
p. 040 538 0452
Jämsän Seudun Keräilijät ry Tapio Heinonen
p. 040 757 9784

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn