Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Viljo Järvisen nimeä kantava kulttuuripalkinto jaettiin ensimmäisen kerran Jämsän kaupungin itsenäisyysjuhlassa 6.12.2017. Jämsän sivistyslautakunta oli kokouksessaan 25.10.2017 päättänyt myöntää palkinnon kirjoittaja-toimittaja-ohjaaja Risto Hakolalle ansioistaan teatteritaiteen saralla. Palkinnon suuruus on 3 000 euroa. 

Hakolan työ kirjoittamisen ja teatteritaiteen alalla on jatkunut jo 25 vuotta. Palkitun kirjoittamia, dra­ma­ti­soi­mia, ohjaamia ja tuottamia esityksiä on nähty J+J Teatterin ja Jämsän ke­sä­teat­te­rin esityksinä sekä muis­sa teattereissa. Käsikirjoitukset ja ohjaukset kattavat teat­te­ri­tai­teen saralla laajan lajikirjon lastenteatterista, musiikkinäytelmiin ja ih­mi­syyt­tä syväluotaviin teoksiin.

Taiteellisesta työskentelystä esimerkinomaisesti nostetaan esiin Jukka Virtasen romaanin pohjalta dramatisointi ja ohjaus Jou­lu­puk­ki­ka­pi­na 1996, käsikirjoitus Reteesti vaan 2006 kä­si­kir­joi­tus Sotatalvi 2010, Aleksis Kiven romaanin pohjalta dramatisointi ja oh­jaus Seitsemän veljestä 2016

Käsikirjoittajana ja ohjaajana hän on tuonut teatteriin val­ta­kun­nal­li­ses­ti tunnettuja tapahtumia ja hahmoja, mutta niiden lisäksi hän on an­siok­kaas­ti nostanut esiin paikallisesta aihepiiristä kertovia esi­tyk­siä.

Teatterin lisäksi palkittava on ansioitunut muussakin kirjallisessa työs­sä julkaisemalla mm. paikallishistoriaa käsitteleviä teoksia. Am­mat­ti­toi­mit­ta­ja­na hänellä on takanaan liki 30 vuotinen ura.

Viljo Järvisen kulttuuripalkinnon perustamisesta päätti Jämsän kaupunginhallitus 20.2.2017 juhlavuoden päätöksenä.

 

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt
p. 040 538 0452

 


Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn