Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki on myöntänyt Jämsä-mitalin Jämsä Vapaaehtoisella palokunnalle Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 pitkästä ja ansiokkaasta palo- ja pelastustoimintatyöstä Jämsän ja sen asukkaiden hyväksi.

Jämsän VPK on perustettu 12.5.1878 ja se on tiettävästi toiseksi vanhin maaseudulle perustettu palokunta.  Maaseutupitäjien palokukuntien joukossa Jämsän VPK on vanhin yhtäjaksoisesti edelleen toiminnassa oleva. Alkuvuosien muutamista tulipaloista hälytystehtävien määrä on noussut ja tehtävät ovat monipuolistuneet.

Nykyisellään Jämsän VPK toimii Keski-Suomen pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana. VPK on pitänyt huolta paitsi toimintakyvystään, myös historiastaan ja jatkuvuudesta. Jämsälle ja jämsäläisille oma VPK on käsite, joka sisältää luotettavaa toimintaa, monipuolista osaamista ja perinteitä. Jämsän VPK täyttää ensi vuonna 140 vuotta.

Kaupunginhallitus voi myöntää Jämsä-mitalin vuosittain tai harvemmin erityisistä ansioista. – Suomen juhlavuotena on erityisen hienoa jakaa tällainen tunnustus. Jämsä-mitali on suurin ja arvostetuin huomionosoitus, jonka kaupunki voi kenellekään myöntää, sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen luonnehtii mitalin merkitystä.

Taitelija Heikki Häiväojan suunnittelemaa Jämsä-mitalia on lyöty kaikkiaan 300 kappaletta. Ensimmäisen Jämsä-mitalin sai Presidentti Martti Ahtisaari vuonna 1995.

 

   

 

Lisätietoja:
sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen
puh. 0400 542 062

 

 

 


Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn