Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupungin ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n jämsäläiselle yhdistyskentälle järjestämä tapaaminen 24.1.2018 keräsi sairaalan auditorioon noin 50 osallistujaa. Illan ohjelma oli kaksijakoinen. Aluksi käytiin läpi kaupungin ajankohtaisia asioita. Selvitettiin yhdistysten mahdollisuuksia työllistämiseen, tutustuttiin päivitettyihin avustusperiaatteisiin, kuultiin tilannekatsaus liikuntatilojen lukituskoodien käyttöön otosta ja kerrottiin alle 20- vuotiaiden harrastustilojen maksuvapautuspäätöksen vaikutuksista.
Työväenopiston tulevan kauden kursseista ja yleisöluentojen aiheista toivottiin ideoita.

 Järjestöillan toinen osuus käytettiin Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n Katariina Luodon johdolla järjestöjen keskinäisen yhteistyön sekä kaupungin kanssa tehtävän yhteistyön selvittämiseen ja uusien toimintatapojen suunnitteluun.  Järjestöjen työn merkitys kaupungille ja kaupunkilaisille nousi esiin jo tilaisuuden avanneen va. hallintojohtaja Auli Korhoseen puheenvuorossa. Korhonen nosti esiin myös ns. neljännen sektorin kasvavan roolin perinteisen järjestötyön rinnalla.  Kaikki eivät halua sitoutua seuratyöhön, mutta ovat valmiita lähtemään vapaaehtoistyöhön jonkun yksittäisen asian puolesta.  Kaupungin työhyvinvointikoordinaattori Hannele Rahkonen näki järjestöjen panoksen tärkeänä kaupungin rinnalla asukkaiden hyvinvoinnin mahdollistajana.

 Tilaisuuden päätteeksi listattiin yhteenvedoksi mitä hyvä on jo olemassa kaupungin ja järjestöjen yhteistyössä ja toisaalta missä on tarvetta kehittämiseen.  Hyvinä asioina nousi esiin mm. tiedotuksen monet kanavat, kaupungin avustukset ja tulossa olevat uudet tilat. Kehittämistarvetta katsottiin löytyvän vielä tiedonkulusta erityisesti haja-asutusalueilla, ehdotettiin järjestöjen yhteystietojen ja toimitilojen selkeämpää koontia yhteen paikkaan kaupungin internetsivuille ja yksituumaisesti haluttiin myös jatkoa alkaneelle vuoropuhelulle.

 Yhteisesti sovittiin, että keväämmällä kokoonnutaan uudelleen yhteisten asioiden äärelle.. Illan keskustelujen koonnista lähetetään lisätietoa järjestöille myöhemmin.

 Lisätietoja:
työhyvinvointikoordinaattori Hannele Rahkonen
p. 040 571 2088
palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt
p. 040 538 0452

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn