Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Jokivarren puukoulun kunnostukseen 400 000 euron avustuksen.

Kunnostustyöt aloitettiin vuonna 2016. Tavoitteena on entisöidä koulurakennus mahdollisimman alkuperäiseen kuntoon vanhaa rakennusta kunnioittaen. Keski-Suomen museoviraston kanssa tehdään yhteistyötä puukoulun rakennusperinnön säilyttämisessä. Puukoulun saneerauksen valmistumisajankohta on huhti-toukokuussa 2019.

Hankkeen arvioitu kokonaishinta on 1,7 miljoonaa euroa, johon sisältyy suunnittelu, materiaalit ja työt. Töiden osuutta on tehty pääasiassa työllisyystyönä. Työmaalla työskentelee palkkatuen saajia, velvoitetyöllistettyjä sekä kuntouttavassa työtoiminnassa olevia henkilöitä. Kaupungin työllistämistavoitteen kannalta kohde on merkittävä.

-Olemme todella tyytyväisiä, että saimme puukoulun kunnostukseen avustusta. On hienoa olla mukana tässä projektissa, iloitsee tekninen johtaja Tarja Kuisma. Tämä projekti antaa puukoululle uudet tuulet erilaisten toimintojen järjestämiseen. Meille tulee tiloja, joita voidaan käyttää esim. kokoontumisissa, taidenäyttelyssä, konserteissa ja vaikkapa juhlatilana.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja Tarja Kuisma p. 040 5838 699

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn