Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki on käynnistänyt alueen taideohjelman laadinnan, jonka tavoitteena on tuoda taide osaksi kaupunkirakentamista, etsiä mahdollisia taiteen paikkoja sekä määritellä käytäntöjä taiteen toteuttamiseksi. Taideohjelma on tilattu tamperelaiselta konsulttiyritys Frei Zimmer Oy:lta. Aikaisemmin Frei Zimmer  Oy on tehnyt vastaavia taideohjelmia mm. Tampereen Vuorekseen, Porvoon Länsirantaan ja Tuusulan Rykmentinpuistoon. 

Viime vuosina taide ja rakentaminen ovat yhdistyneet useiden asuinalueiden rakentamisessa, esimerkkeinä tästä ovat Helsingin Arabianranta, Jyväskylän Kangas, Porvoon Länsiranta ja Tampereen Vuores. Myös Jämsän kaupunki uudistaa keskustan ja muiden keskeisten alueiden ilmetä ja yhdeksi imagon kohentamisen keinoksi on valittu taide, jolla tuodaan esille paikallista identiteettiä ja nostetaan ympäristön arvoa. 

Taiteesta ja rakentamisesta, Jämsän keskustan kehittämisestä taiteen keinoin sekä taiteen roolista nykyaikaisessa kaupunkirakentamisessa järjestetään avoin tilaisuus Paunun koululla, Paununkatu 1, keskiviikkona 14.3. klo 16.30. Tilaisuuden aluksi kahvitarjoilu.

Lisätietoja:
kaupunkisuunnittelupäällikkö Kari Stenlund
050-344 3904, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
koordinaattori Heini Orell, Frei Zimmer Oy
p. 044-971 5158, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn