Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Valtiovarainministeriö on myöntänyt Jämsän kaupungille avustusta puheentunnistuksen kehittämiseen ja hyödyntämiseen hallinnon tehtävissä.

Kaikkiaan 57 hakemuksen joukosta 14 hankkeelle myönnettiin avustusta digitalisaation edistämishankkeisiin. Jämsä saa avustusta 9940 euroa. Myönnettävien avustusten kokonaismäärä on 242 740 euroa.

Valtiovarainministeriön Digikuntakokeilun kehittämisohjelman tavoitteena on edistää kuntien toimintatapojen ja palveluiden tuotantotapoja digitalisaatiota hyödyntämällä. Hankkeessa edistetään kuntien palveluprosessien digitalisointia ja sähköistä asiointia. Digikuntakokeilussa edistetään palveluja, jotka ovat edelleen kuntien vastuulla maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen.

Puheentunnistuksen pilotoinnilla kokeillaan puheentunnistusohjelmistojen käytettävyyttä erilaisten muistioiden ja pöytäkirjojen laadinnassa. Tavoitteena on työskentelytapojen tehostaminen ja kehittäminen teknologiaa hyödyntämällä.

– Puheentunnistukseen saatu avustus on hyvä sytyke kaupungin moninaisten toimistotöiden digitalisaation tiellä. Samaan aikaan tapahtuva toimintojen digitalisoituminen ja huhtikuun alussa käynnistyvä toimistopalvelujen uudelleen järjestäminen tukevat sopivasti toisiaan, hallintojohtaja Auli Korhonen linjaa.

Kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin toimistotyötä koskevan hankeraportin ja päättänyt toimeenpanna toimistopalvelujen uudelleen järjestelyt. Toimistopalvelujen uudelleen organisointi on tulosvastuullinen projekti, jonka tavoitteena on toteutua lokakuun 2018 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

hallintojohtaja Auli Korhonen p.040 557 2146

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn