Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Keski-Suomen maakuntajohtaja Tapani Mattila tapasi kaupungin viranhaltijoita Jämsässä tiistaina iltapäivällä. Tapaamisessa teemana olivat erityisesti Jämsälle tärkeät elinkeino-, matkailu- ja kaavoitusasiat.

Keskustelussa nousi vahvasti esille matkailuelinkeinoa edistävät infrahankkeet ja muun muassa Hallin lentokentän saaminen tulevaisuudessa Kaukoidän matkailulentoliikenteen käyttöön. Mattila näkee paljon potentiaalia Kaukoidän matkailun kehittämisessä Suomessa ja myös Jämsässä.

– Puhdas vesi ja ilma sekä turvallisuus ovat asioita, joita haetaan – matkailijat eivät kaipaa mitään monimutkaista. Suomalainen tehomaatalouden ruoka on puhtaampaa kuin kiinalainen luomuruoka, Mattila muistutti.

Hallin lentokentän saaminen matkustuskäyttöön on Mattilan mukaan joskus täysin mahdollista, vaikka se ei aivan lähitulevaisuudessa toteutuisikaan. – Jämsälle tärkeät kaksoisraide ja 9-tie ovat lentokenttää helpompia asioita edistää maakunnallisesti, koska ne ovat maakuntaliitossakin kärkisijoilla, Mattila totesi.

Päijänteen hyödyntäminen matkailussa on vielä vähäistä. Mattila tähdensi, että vaikka Jämsä ja Himos ovat vahvoja talvimatkailussa, samaan aikaan on tarpeen olla mukana myös Lakelandin kehittämisessä.

Mattila kannusti jatkamaan sinnikkäästi niin elinkeinon kehittämistä kuin kaavoituksessa tehtyä hyvää työtä. Hän totesi Jämsän kymmenessä vuodessa ottaneen ison askeleen niin matkailun kuin kaavoituksen edistämisessä. - Puhumalla elinkeinon kehittämistä ei voi tehdä, tarvitaan muita välineitä sen lisäksi, Mattila summasi.

Maakuntajohtaja Mattilan vierailu Jämsässä jatkui Vitikkalan koululla järjestetyssä yleisötilaisuudessa, missä hän kertoi sote- ja maakuntauudistuksesta.

Lisätietoja:
hallintojohtaja Auli Korhonen p. 040 557 2146

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn