Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki on valinnut vuoden urheilijaksi keilailussa menestyneen Petri Mäkivirran. Hän voitti Japanin Fukuokassa näkövammaisten keilailun MM-hopeaa sekä myös parikilpailun MM-hopeaa. Muina saavutuksina mainittakoon lajin SM-kulta, Petri Mäkivirta on jo aiemmin tänä vuonna valittu Keski-Suomen vuoden vammaisurheilijaksi.

– Tämä on ollut hyvä tilaisuus asettaa vammaisurheilu näkyvästi samalle viivalle muun huippu-urheilun kanssa, mikä on ollut suuntauksena kansainvälisessä urheiluelämässä jo pitkään, vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki iloitsi.

Vuoden urheilijaa ei valittu absoluuttisesti parhaan saavutuksen perusteella. Parhaan yksittäisen suorituksen tehnyt urheilija oli Susan Humppi, joka voitti ampumasuunnistuksen N40-sarjassa MM-kultaa.

Vuoden seuratoimijaksi/talkoolaiseksi, ja kuudensadan euron palkintorahan saajaksi valittiin Kankarisveden jääradan ylläpidosta talkoovoimin huolehtiva kolmikko Niko Huhtinen, Ville Ahonen ja Tommi Leppänen. Kolmikko on jo aiemmin palkittu Keski-Suomen Urheilugaalassa vuoden 2017 jämsäläisestä liikuntateosta. Perustelut tuohon palkintoon ovat yhä ajankohtaiset: ”Kankarisveden luistinrata ideoitiin ja toteutettiin talkoovoimin Jämsänkoskella. Koska vuoden 2017 talvi oli lumitilanteeltaan heikko, innosti luistinrata talviliikuntaan kuntalaisia ja matkailijoita runsain joukoin. Radalla liikuttiin luistellen, mutta myös jalan, potkukelkalla, lastenrattaita työntäen tai jopa polkupyörällä. Luistinrataa ylläpitäneet talkoolaiset saivat laajasti kiitosta tyytyväisiltä liikkujilta”

Jämsän kaupunki muistaa vuosittain menestyneitä jämsäläisiä urheilijoita stipendeillä menestyksestä arvokilpailuissa. Stipendejä jaetaan 15 vuotta täyttäneistä veteraaneihin niin yksilö kuin joukkuelajeissa. Palkittavia yksittäisiä urheilijoita ja joukkueita oli kaikkiaan 52. Stipendien myöntämisessä noudatetaan ”Jämsän kaupungin muistamisohjeistoa menestyneiden urheilijoiden, urheilutoimijoiden ja urheiluseurojen palkitsemiseksi.”

Jämsäläisten menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuus järjestettiin keskiviikkona 2.toukokuuta Paunun koululla.

Lisätietoja:
vapaa-aikapäällikkö Katja Pohjoismäki p. 040 571 6556

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn