Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt avustuksia Jämsän liikuntapaikkojen kunnostamiseen ja rakentamiseen. Paunun urheilukentän suorituspaikkojen perusparannukseen saatiin 36 000 euron avustus.  Avustuksen käyttöaika on kolme vuotta (1.1.2018 - 31.12.2020. Kentällä kunnostetaan juoksuratojen, pituushypyn ja keihäänheiton vauhdinottoalueiden sekä korkeus- ja seiväshypyn suoritusalueiden pinnoitteet. Myös viivoitukset maalataan uudelleen. Kunnostustöiden kokonaiskustannusarvio on 120 000 euroa.

Paunun urheilukenttä on peruskorjattu vuonna 1999, eikä kentän juoksuratojen ja suorituspaikkojen pinnoitetta ole kunnostettu sen jälkeen. Urheilukentällä on havaittavissa selkeitä kulumisen jälkiä sekä pinnoitteen halkeamisia. Suomen Urheiluliiton edustajat ovat huomauttaneet suorituspaikkojen kunnosta jo muutama vuosi sitten kesän yleisurheilukarnevaalien aikana ja paikallisen yleisurheiluseuran edustajat ovat myös esittäneet toiveensa kentän kunnostamisesta. Urheilukentän kunnostus alkaa aikaisintaan 19.7.2018. Perusparannusaikataulu on riippuvainen myös sääolosuhteista.

Toinen avustus (90 000 euroa) saatiin Maauimalan liikuntapuiston rakentamiseen. Tämänkin avustuksen käyttöaika on kolme vuotta ja hankkeen kokonaiskustannukset ovat 250 000 euroa. Liikuntapuiston rakentaminen on osa laajaa Jämsäpuisto – hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa Maauimalan alueesta tasokas ja monipuolinen virkistysalue kaikenikäisille kuntalaisille. Avustus mahdollistaa suunnitelmien toteuttamisen laaditun aikataulun mukaisesti ja on hienoa, että keskeisellä paikalla olevan alueen kehittäminen jatkuu, toteaa vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki.

Nykyiselle hiekkakenttäalueelle rakennetaan monipuolinen liikunta-alue isoine tekonurmipohjaisine peliareenoineen, beachvolleykenttineen ja pihapelialueineen. Samoin lisätään jämsäläisittäin melko laajan harrastajakunnan jääurheilussa omaaville jääkiekkojunnuille ja miksei vanhemmillekin kiekkoilijoille mailankäsittelyn harjoitteluun Bukk-taitoharjoittelurata. Maauimalan rannat kunnostetaan rakenteiden avulla siistiksi ja helppohoitoisiksi. Sijainniltaan Maauimalan liikuntapuisto on keskeinen ja palvelee erityisesti Jämsän keskustaajaman Seppolan asukkaita. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet myös muista Jämsän taajamista. Keskeinen ja näkyvä sijainti tuo lähiliikuntapuistolle varmasti käyttäjiä myös Jämsän kesäturisteista.

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
p. 040 571 6556

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn