Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kysy Keski-Suomen maakunta- ja sote-uudistuksesta WhatsAppilla
- Valmisteluprojekti kokeilee uusia tapoja vastailla ihmisiä askarruttaviin kysymyksiin 26.6.–6.7. välisenä aikana

Mikä ihmeen maakunta- ja sote-uudistus ja miten se vaikuttaa minun palveluihini täällä Keski-Suomessa? Mistä uudistuksessa on kyse ja miten Keski-Suomessa suunnittelu oikein etenee?

Keski-Suomen maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelijat aloittavat kokeilun, jossa kuka tahansa asukas voi kysyä mieltään askarruttavia kysymyksiä WhatsAppin välityksellä. Kanavan kautta saa antaa myös palautetta uudistuksen valmistelusta.

Tarkoituksena on aktivoida maakunnan asukkaita kysymään itseään mietityttäviä asioita maakuntauudistuksesta. Kokeilu ajoittuu tiistaista 26.6. perjantaihin 6.7. jolloin kuka tahansa voi WhatsApp-sovelluksen kautta lähettää pikaviestin numeroon +358 50 313 4223 ja esittää itseään askarruttavia kysymyksiä. Kysyjille vastataan henkilökohtaisesti arkisin klo 8–16.

- Lopetimme juuri kuntakierroksen, jossa huomasimme, että ihmisillä on valtavasti huolia uudistukseen liittyen. Nyt haluamme tarjoamme kokeilua, jossa kysymyksiä voisi esittää meille suoraan. WhatsApp on suosittu varsinkin nuorten keskuudessa, joten viestintää voidaan kyseisen sovelluksen avulla kohdentaa erityisesti heille, kertoo uudistuksen viestinnän valmistelija Emmi Hyvönen.

WhatsApp-kysymysten perusteella saadaan lisää tietoa siitä, mitkä asiat asukkaita mietityttävät ja mistä he kaipaavat lisää tietoa. Kokeilun perusteella tiedon tarpeita päästään arvioimaan ja viestintää kehittämään myös laajemmin. Esitettyjä kysymyksiä hyödynnetään anonyymisti esimerkiksi ks2020.fi -sivuston usein kysyttyä -osion kehittämisessä.

Kanava käyntiin kokeiluna, jatkoa seuraa vastaanoton perusteella

WhatsApp-tiliä ylläpidetään kokeiluluontoisesti aluksi parin viikon ajan. Asiasta tullaan tiedottamaan myös uudistuksen sosiaalisen median kanavissa. Mikäli kokeilu tuottaa tulosta ja keskustelu on aktiivista, eli kysyntää WhatsAppin ylläpidolle on, voidaan sovelluksen käyttöä jatkaa.

- Maakunnan viestintää kehitetään jatkuvasti, sillä osallisuuden toteutumiseksi on keskeisen tärkeää, että asukkaiden näkemykset saadaan kuuluviin. Haluamme kokeilla uusia keinoja ja jos ne eivät ota tuulta alleen, kokeilemme jälleen uusia tapoja. Tarkoitus on vähentää ihmisten huolia ja kertoa suoraan, että Keski-Suomessa suunnittelu on hyvässä vauhdissa ja turhaan ei tarvitse olla huolissaan. Toki myös palaute ja uudet ideat ovat lämpimästi tervetulleita, Hyvönen toteaa.

Kaikki kanavat seurantaan!

Perinteisten tiedotusvälineiden tai sosiaalisen median kanavien rinnalla WhatsApp tuo viestinnälle uudenlaista ulottuvuutta: keskustelut ovat lähtökohtaisesti kahdenvälisiä, joten toisin kuin yhteisöpalveluissa (esim. Facebook) kysyjä ei ole muiden verkoston jäsenten tunnistettavissa. Tämä voi madaltaa osallistumisen kynnystä ja lisäksi mahdollisuus kahdenväliseen, jopa reaaliaikaiseen keskusteluun voi lisätä asukkaiden osallisuuden kokemusta.

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksella on aktiivisessa käytössä Facebook, Twitter ja viimeisimpänä myös Instagram, joten sosiaalisen median merkitys nykyaikaisena tiedotuskanavana ja vuorovaikutuksen alustana on tiedostettu. Tarkoituksenmukaisimpia viestinnän sovelluksia etsitään jatkuvasti, sillä maakunnassa on paljon asukkaita ja lukuisia kohderyhmiä, joilla on erilaisia tiedontarpeita. Jokaisella viestinnän kanavalla on oma painopisteensä, mutta pyrkimyksenä on, että asukkaat pääsevät siirtymään sujuvasti lisätiedon ääreen ja kynnys maakunnan ja asukkaiden vuoropuhelulle on mahdollisimman matala.

Seuraa ja osallistu keskusteluun:
- Facebook: Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistus
- Twitter: Keski-Suomi 2020 (@keskisuomi2019)
- Instagram: keskisuomi2020
- WhatsApp: +358 50 3134223

Lisätietoja:
Viestinnän valmistelija Emmi Hyvönen, p. 014 266 3025

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn