Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupungin ja Jämsän Terveys Oy:n väliset tukipalvelusopimukset ovat katkolla 14.huhtikuuta 2019. Jämsän Terveys Oy on irtisanonut tukipalvelusopimukset.

- Yhtiön taloudellinen tilanne vaatii kaikkien kannattavuuteen ja kilpailukykyyn vaikuttavien osa-alueiden tarkastelua. Tukipalvelusopimukset olivat oman aikansa linjaus. Nämäkin on arvioitava uudelleen, Jämsän Terveys Oy:n toimitusjohtaja Teija Kulmala perustelee tukisopimusten irtisanomista.

Tukipalvelusopimuksien irtisanomisaika on 9 kuukautta. Jämsän kaupunki tuottaa tukipalvelut Jämsän Terveydelle siten vuoden 2019 huhtikuun puoleen väliin saakka.

Tukipalvelusopimukset koskevat Jämsän Terveys Oy:n kaupungilta ostamia tukipalveluja, joihin sisältyvät mm. tekstiili- ja puhtauspalvelut, materiaalien hankinta-, varastointi- ja kuljetuspalvelut ja lähetti- ja postipalvelut sekä ICT- ja puhepalvelut.

– Irtisanotut tukipalvelut ovat olennainen osa tuotettavia sosiaali- ja terveyspalveluita. Jämsän kaupunki on sote-palvelujen tilaajana vastuussa kuntalaisille tuotettavien palveluiden kokonaisuudesta. Joka tapauksessa jonkun tahon on tukipalvelut tuotettava ja se taho voi jatkossakin olla kaupunki. Sopimuksien päättymisen vaikutuksia kaupungin tukipalvelujen tuottamiseen ryhdytään selvittämään mahdollisimman pian, vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Erkki Kainulainen sanoo.

Jämsän kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Jämsän Terveys Oy:n hallituksen jäsen Piritta Rantanen toteaa sopimusten irtisanomisen tulleen yllätyksenä.

Lisätietoja:
Erkki Kainulainen p. 040 514 5879

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn