Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki selvittää omia toimintojaan ja organisaatiorakennettaan. Selvityksen tekee Kuntalainen.com Oy. Selvitys valmistuu lokakuun lopussa.

Jämsän kaupunginvaltuusto päätti kesäkuun kokouksessaan kaupungin kokonaisvaltaisen organisaation ja toimintojen selvittämisestä ulkopuolisen asiantuntijan tekemänä. Kaupunginhallitus on todennut päätöksen täytäntöönpanokelpoiseksi ja tarkentanut valtuuston toimeksiantoa.

Selvityksen tekijä hankittiin kesän aikana tarjouskilpailulla. Tarjouspyyntö toimitettiin samanaikaiseksi kolmelle tunnetulle ja ansioituneelle asiantuntijataholle. Organisaatioselvityksen toteuttajaksi valittiin tarjousten perusteella Kuntalainen.com Oy:n Petri Härkönen.

Selvityksen tulee tukea konkreettisin ehdotuksin kaupungin talouden tasapainotusta, kun vuoden 2019 talousarviota ja toteuttamissuunnitelmaa käsitellään. Selvitys tulee sisältämään muun muassa kuvauksen kaupungin optimaalisesta organisaatiorakenteesta, johtamisjärjestelmästä, henkilöstömäärästä ja eri palvelujen tuottamistavoista. Palveluverkon osalta Jämsän Terveyden sopimus ei sisälly selvitykseen.

— Talouden vakauttamisessa kaupungilla on vielä paljon tehtävää. Yleinen taloudellinen elpyminen ja työttömyyden kasvu näkyvät kuntien taloudessa viiveellä. Nyt tehtävä selvitys on valtuuston päätöksen mukaista, kaupunginjohtaja Ilkka Salminen tähdentää.

Organisaatioselvityksen tulokset ovat hyödynnettävissä 22.lokakuuta 2018.

 

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Ilkka Salminen p.040 142 7111

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn